Αναστάτωση έχει προκληθεί στο χώρο της εστίασης για τα δύο προσωρινά λουκέτα που μπήκαν σε καταστήματα στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου.

Ο ΣΚΕΑΝΑ μάλιστα σε επιστολή διαμαρτυρίας επισημαίνει τα παρακάτω:

"Ο κλάδος της εστίασης σε ολόκληρη την χώρα σε καμία περίπτωση, δεν άφησε ούτε να διαφανεί πως δεν θα πειθαρχήσει στα υγειονομικά πρωτόκολλα και πως δεν θα προασπίσει την δημόσια υγεία καθώς και την υγεία των εργαζομένων μας.
Άλλωστε εκ συνάφειας λόγω του ότι υπηρετούμε ένα επάγγελμα υγειονομικού ενδιαφέροντος είμαστε οι πρώτοι οι οποίοι εκδώσαμε και εφαρμόσαμε υγειονομικά πρωτόκολλα.

Φτάνουμε λοιπόν στο χθες.
Ακόμα 2 καταστήματα στον νόμο Αχαΐας σφραγίστηκαν για 15 ημέρες.
Τους συμπαραστεκόμαστε, σύσσωμος ο κλάδος.

Σφραγίστηκαν 2 καταστήματα για υπέρβαση κατά τα λεγόμενα του συνεργείου , το οποίο ερμήνευσε διαφορετικά μάλλον τον ανάλογο ΦΕΚ.
Το ίδιο έγινε και με άλλα 2 καταστήματα μας πριν 2 εβδομάδες.
Ναι να γίνουν έλεγχοι, να προστατευθεί η δημόσια υγεία αλλά παντού.

Η εστίαση δεν μπορεί να είναι ο μοναδικός κρίκος που θα προφυλάξει την υγειονομική αλυσίδα.
Είδαμε μέχρι τώρα υπαίθρια πάρτυ με χιλιάδες κόσμου, πολιτικές συγκεντρώσεις, πανηγύρια στην πλατεία με όλο το χωριό να συμμετέχει, συγκεντρώσεις σε δημόσιες σκάλες και πλατείες και όλα αυτά χωρίς καμία προφύλαξη, χωρίς κανένα έλεγχο, χωρίς καμία εφαρμογή του ποινικού πλαισίου.

Αντίθετα στα μαγαζιά να εξαντλείται όλη η ενέργεια των κάθε λογής ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους.
Όποια υπηρεσία υπάρχει στην χώρα, ελέγχει νυχθημερόν και καθημερινά μόνο τις επιχειρήσεις εστίασης.
Εμείς λοιπόν θέλουμε να εφαρμόζονται οι νόμοι και να γίνονται έλεγχοι αλλά ισοδίκαια και ισομερώς για όλους.
Διαφορετικά σημαίνει ΔΙΩΓΜΟΣ σε κατεστραμμένες οικονομικά επιχειρήσεις, που δημιουργούν το 25% του ΑΕΠ της χώρας και απασχολούν το 25% του εργατικού δυναμικού.

ΔΙΩΓΜΟΣ, που είναι πιο έντιμο να μας ανακοινωθεί δημόσια, καθαρά σαν λέξη.
Ζητάμε λοιπόν, εφαρμογή του νόμου για όλους τους πολίτες ανεξαιρέτως, ζητάμε τα ελεγκτικά συνεργεία να είναι άριστα ενημερωμένα, σύμφωνα με τα ΦΕΚ, ζητάμε επίσης και συνιστούμε σε όλους τους συναδέλφους ενημέρωση των νομικών τους συμβούλων και άμεση ενημέρωση του ΣΚΕΑΝΑ, όταν συμβαίνει κάτι.

Επίσης νομίζουμε πως αρμοδιότητα των ελέγχων πρέπει να έχει μόνο ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και υπάλληλοι εντεταλμένοι και άριστοι γνώστες των διατάξεων της Δημόσιας Υγείας και των ΦΕΚ."