Ο Μιχάλης Κουινέλης μιλά σπάνια, όµως, όταν το κάνει, είναι «έξω καρδιά».

∆εν είναι µόνο ταλαντούχος και επιτυχηµένος, αλλά αυθόρµητος και προσγειωµένος, µε ένα λαµπερό χαµόγελο, που τον κάνει να ξεχωρίζει ανάµεσα στο πλήθος των εγχώριων καλλιτεχνών, κάτι εξάλλου που φάνηκε και από τη συµµετοχή του ως coach στον µουσικό τηλεοπτικό διαγωνισµό «The Voice».

Γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, όπου ζει ακόµα και σήµερα, και µε εφαλτήριο τον τόπο καταγωγής του κατάφερε να δηµιουργήσει κάτι δικό του, που θα ήταν το σήµα κατατεθέν του, ένα δικό του «παιδί». Stavento το όνοµά του, όπου ο ίδιος κάνει την παραγωγή, γράφει τους στίχους και παράλληλα ερµηνεύει.

Αυτός είναι ο Μιχάλης Κουινέλης, τον οποίο η καραντίνα ενέπνευσε να µας χαρίσει ένα καταπληκτικό τραγούδι. Γιατί δεν χρειάστηκαν παρά µόνο λίγες ώρες για «Να διαδοθεί» ότι οι Stavento και ο Θέµης Αδαµαντίδης κυκλοφόρησαν την πιο ανατρεπτική συνεργασία της χρονιάς, που έγινε αµέσως επιτυχία.

«Ήταν στόχος µου να συνεργαστώ µε τον Θέµη Αδαµαντίδη, που έχει γράψει τη δική του ιστορία στο πεντάγραµµο, µε επιτυχίες που τραγουδιούνται µέχρι σήµερα. Τον έχω στο µυαλό µου ως µία από τις πιο ωραίες λαϊκές φωνές. Ερµηνεύει πολύ καλά την ποπ µουσική και γι’ αυτό έγραψα αυτό το ρεφρέν», εξηγεί στο «Secret». Ο ίδιος τονίζει πως για να συνεργαστεί µε κάποιον, πρώτα πρέπει να τον θαυµάζει. «∆ουλεύω µε κάποιον πάντα µε την προϋπόθεση ότι τον θαυµάζω. Γράφω τα τραγούδια και σκέφτοµαι ποιος µπορεί να τα πει», υποστηρίζει και περιγράφει πως όλα έγιναν πολύ γρήγορα. «Οταν πρότεινα το τραγούδι “Να διαδοθεί” στον Θέµη Αδαµαντίδη, του είπα πως “δεν ξέρω αν σου ταιριάζει. Θέλεις να το δοκιµάσουµε;”. Και εκείνος άκουσε το ρεφρέν και είπε “ναι” αµέσως. Του άρεσε πολύ και έγιναν όλα πολύ γρήγορα. Μπήκαµε στο στούντιο να δούµε αν µπορούσε να το “φορέσει” και ήταν σπουδαίος», δηλώνει ο Μ. Κουινέλης, ο οποίος νιώθει µεγάλη χαρά που το τραγούδι είναι ήδη επιτυχία. «Είµαι χαρούµενος γιατί δηλώνει “παρών”. Για τους συνθέτες ειδικά, όπως εγώ, όταν γράφουν, είναι απίστευτο το συναίσθηµα όταν το αποτέλεσµα είναι ένα υπέροχο τραγούδι, που αγαπιέται από τον κόσµο», είπε στη Secret.