Ανάστατοι για ακόμα μία φορά είναι οι επαγγελματίες της εστίασης για τα δύο προσωρινά λουκέτα που μπήκαν σε καταστήματα στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου.

Το θέμα προκάλεσε την αντίδραση ακόμα και του αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Χαράλαμπου Μπονάνου, ενώ στην εστίαση "βράζουν" από αυτή την απόφαση, καλώντας μάλιστα το προεδρείο του ΣΚΕΑΝΑ να προχωρήσει σε πιο δυναμικές κινητοποιήσεις και να κάνει την απεργία που τελικά δε έγινε στις αρχές Ιουλίου.

Χαρακτηριστικό είναι το κείμενο του επιχειρηματία και επαγγελματία της εστίασης Νίκου Μοίραλη που ανάρτησε στο facebook και το οποίο αποτυπώνει το κλίμα. Το κείμενο αναφέρει τα εξής:

«Υπάρχουν εισαγόμενα κρούσματα στη χώρα από τα ανοιχτά σύνορα και προφανώς έχουμε αρχίσει να ανησυχούμε για το τι μέλλει γενέσθαι στο άμεσο μέλλον.

Έχουμε χαλαρώσει το τελευταίο καιρό; Ναι έχουμε χαλαρώσει την ασπίδα προστασίας κατά του COVID-19 και δεν τηρούμε τα μέτρα όπως κάναμε ακριβώς μετά την καραντίνα.

Νομίζω ήταν το αφήγημα των ΜΜΕ και της κυβέρνησης προς αυτή τη κατεύθυνση και συγχρόνως η ανάγκη του κόσμου να επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς προσπαθώντας να ανακάμψει οικονομικά και να υιοθετήσει τις προ COVID δραστηριότητες του.

Στην εστίαση τα πράγματα πως είναι; Στην εστίαση η κατάσταση είναι τραγική και δουλεύουν πάρα πολύ λίγοι συνάδελφοι ενώ η συντριπτική πλειοψηφία είναι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας...

Στη Πάτρα, την πόλη μας, μια περιοχή χωρίς εγχώρια κρούσματα και ιδιαίτερο εξωτερικό τουρισμό ίσως είναι η πρώτη φορά που η μιζέρια και η φτώχεια αυτής της περιοχής έπαιξε θετικό ρόλο στο να νιώθουμε ασφάλεια ως αναφορά την εξάπλωση του ιού.

Δηλαδή λέμε κι ευχαριστώ για την υπό ανάπτυξη της περιοχής και την απομόνωση από τον τουρισμό σε όλα τα επίπεδα! Είναι η Πάτρα «κόκκινο» σημείο για την διαδραστικότητα του ιού;

Μάλλον δεν είναι με τις λίγες γνώσεις που έχω και αντιλαμβάνομαι με αυτά που ακούω και βλέπω τριγύρω μου. Στην Πάτρα λοιπόν της φτώχειας και της απομόνωσης από τον τουρισμό χτυπάνε οι αρχές ότι έμεινε όρθιο από την εστίαση.

Κλείνουν τα μαγαζιά το ένα μετά το άλλο για αποστάσεις μεταξύ τραπεζιών, επιβάλλονται πρόστιμα, μένει άνεργο το προσωπικό κι η οικονομία στερεύει προσκυνώντας το δόγμα της δεξιάς «Νόμος και Τάξη».

Ήρθε η ώρα ο ΣΚΕΑΝΑ να πραγματοποιήσει την πιο μαζική του δράση έως τώρα με ημερήσιο κλείσιμο των μαγαζιών μας και συμμετοχή όλων μας, προσωπικό και επιχειρηματίες σε μια άνευ όρων διαδήλωση ώστε να προασπίσουμε την δραστηριότητα μας».