Υλικά

500 γρ σπαγγέτι
¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
½ κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1 κουταλάκι ρίγανη
1 κουταλάκι θυμάρι
1 κουταλάκι μαϊντανό
400 γρ τοματάκια κονκασέ
2 φλιτζάνια συμπυκνωμένο χυμό τομάτας
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε στικς
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε στικς
3 φλιτζάνια νερό
2 φλιτζάνα μοτσαρέλα τριμμένη
3-4 φρέσκα φυλλαράκια βασιλικό
Αλάτι και πιπέρι
Τριμμένο τυρί για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς
  • Βάζουμε το σπαγγέτι ωμό, σε σκεύος που να χωράει τα ζυμαρικά κατά μήκος.
  • Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι.
  • Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με μια τσιμπίδα
  • Προσθέτουμε την τομάτα, το χυμό τομάτας, τις πιπεριές, το νερό, τις πιπεριές και ανακατεύουμε και πάλι. Πασπαλίζουμε με τη μοτσαρέλα να σκεπάσει τα υλικά και ψήνουμε στο φούρνο για 50’ λεπτά περίπου
  • Αφαιρούμε πασπαλίζουμε με τον φρέσκο βασιλικό και τριμμένο τυρί και σεβρίρουμε

Πηγή: iefimerida.gr