Θέση για το προσωρινό λουκέτο που επιβλήθηκε στα δύο καταστήματα εστίασης παίρνει με ανάρτησή του ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, επιβεβαιώνοντας επί της ουσίας το άδικο του πράγματος.

Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής: «Αναφορικά με ελέγχους στην περιοχή μας τονίζω ότι το τμήμα δημόσιας υγείας της περιφέρειας δεν έχει καμία σχέση, σε ελέγχους που γίνονται από αρχές που δεν έχουν δει το εξώφυλλο μαθημάτων δημόσιας υγείας.

Θεωρώ απαράδεκτο να αναλαμβάνουν ευθύνες για τις οποίες δεν έχουν γνώση, με πασέτο να μετρούν σοβαρά ζητήματα δημόσιας υγείας και να προκαλούν προβλήματα σε πολίτες που παλεύουν να σταθούν επαγγελματικά αλλά και να εφαρμόσουν υγειονομικά πρωτόκολλα

Τα ζητήματα δημόσιας υγείας αφορούν τους αρμόδιους επόπτες και είναι πολύ σοβαρά για να αφήνονται στον έλεγχο κλιμακίων που δεν έχουν τις απαραίτητες γνώσεις και δημιουργούν τελικά σύγχυση σε επαγγελματίες και πολίτες.

Ας σοβαρευτούμε όλοι, αφήνουμε συναθροίσεις διασποράς και στοχεύουμε επαγγελματίες; Άμεσα το υπουργείο να δώσει την αρμοδιότητα εκεί που ανήκει».