Η καλύτερη συνταγή για το πιο αφράτο και μαλακό ψωμί με πέστο βασιλικού.

Υλικά

300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φακελάκι ξερή μαγιά

1 κ.γλ. αλάτι

½ κ.γλ. ζάχαρη

150 γρ. λιωμένο βούτυρο

1 ποτήρι γάλα χλιαρό

περίπου ½ λίτρο νερό

4 κ.σ. έτοιμο pesto βασιλικού

Εκτέλεση

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη, το βούτυρο, το γάλα και λίγο λίγο το νερό. Ζυμώνουμε σε χαμηλή ταχύτητα με τον γάντζο, μέχρι να σχηματιστεί γύρω του μια μπάλα.

Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε το ζυμάρι σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο.

Το ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο με το χέρι μας και απλώνουμε το pesto.

Ξαναζυμώνουμε.

Βάζουμε το ζυμάρι σε αντικολλητική μικρή μακρόστενη φόρμα του κέικ ή σε στρογγυλό μεταλλικό ταψάκι. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να ξαναφουσκώσει.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου. Προς το τέλος του ψησίματος ραντίζουμε μια δυο φορές την επιφάνεια με λίγο νεράκι, για να βγει η κόρα πιο τραγανή.

Ξεφορμάρουμε το ψωμί μόλις βγει από τον φούρνο.

Πηγή: govastileto.gr