Το έργο της ανάπλασης της άνω πόλης στο ιστορικό κέντρο της Πάτρας είναι στην τελική ευθεία, η δημοπράτηση έχει ολοκληρωθεί και εφόσον δεν υπάρξουν ενστάσεις μέσα από την διαδικασία, σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες.

Πρόκειται για το βασικό μέρος της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της Πάτρας, αφού η αχαϊκή πρωτεύουσα επενδύει τουριστικά στην άνω πόλη και είναι η περιοχή που αγαπούν οι τουρίστες και οι επισκέπτες της.

Με την ανάπλαση, η περιοχή θα αναδειχθεί αισθητικά, χωρίς να αλλοιωθεί ο χαρακτήρας της που με τα στενάκια και τα μονοπάτια, θυμίζει κάτι μεταξύ από νησί του Αιγαίου με χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Βλέπετε, υπάρχει αυτή η ξεχωριστή αρχιτεκτονική στην Πάτρα με το νεοκλασικό στοιχείο των κτιρίων της, αλλά και τη μοντέρνα και σύγχρονη πινελιά που έχουν δώσει σε αυτά ορισμένοι ιδιοκτήτες τους.

Στοιχεία που δύσκολα συναντάς σε άλλες πόλεις, βγάζοντας προς τα έξω μία αρμονία και κάτι το διαφορετικό για ένα αστικό κέντρο όπως η Πάτρα. 

Όλα αυτά τα στοιχεία θα τονιστούν μέσα από την ανάπλαση της άνω πόλης, με διάφορες αισθητικές και πρακτικές παρεμβάσεις.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, πρόκειται να γίνει μία παραδοσιακή μοντέρνα γειτονιά που θα μαγεύει ακόμα περισσότερο τους επισκέπτες της.