Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ενώνει δυνάμεις με το «Σκαγιοπούλειο» Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας,  με σκοπό την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για υποψήφιους ανάδοχους και θετούς γονείς. Στο πλαίσιο αυτό, την Τρίτη 14 Ιουλίου 2020 και ώρα 1 το μεσημέρι, ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης θα υπογραφεί προγραμματική σύμβαση στην έδρα της Περιφέρειας, στην Πάτρα.

«Επιτέλους και στην πατρίδα μας, με όρους διαφάνειας και ισονομίας, αλλά και συντόμευσης των διαδικασιών η μεγάλη υπόθεση της αναδοχής και της υιοθεσίας εκσυγχρονίζεται, ψηφιοποιείται και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας υποστηρίζει και συμβάλει στην ολοκλήρωση μιας βαθιάς ανθρώπινης και κοινωνικής υπόθεσης» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος και πρόσθεσε:

«Την οικογενειακή θαλπωρή, θα την απολαύσουν όλα τα παιδιά και είμαστε αποφασισμένοι στην πράξη να δείξουμε ότι προστατεύουμε και υποστηρίζουμε κάθε παιδί  που δεν ήταν από τα τυχερά της ζωής. Γυρίζουμε σελίδα και στην υπόθεση της αναδοχής και υιοθεσίας με την υποστήριξη των εξειδικευμένων συνεργατών μας στην δημόσια υγεία και πρόνοια».