Ιερά πανήγυρη θα γίνει στο παρεκκλήσι που είναι αφιερωμένο στον Γέροντα Παΐσιο, στο πλάι του ναού του Αγίου Νικολάου, στην Πάτρα, αυτό το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Ιουλίου 2020.

Ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης υπήρξε Έλληνας μοναχός του 20ού αιώνα που έγινε ευρέως γνωστός για τον βίο και το έργο του καθώς και τα διδάγματα και προφητείες του. Είχε γεννηθεί στις 25 Ιουλίου 1924, στην Καππαδοκία, στην Τουρκία και εκοιμήθη στις 12 Ιουλίου 1994 και κηδεύτηκε στην ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στη Σουρωτή.

Στις 13 Ιανουαρίου 2015 έγινε η Αγιοκατάταξη του από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το Σάββατο 11 Ιουλίου στις 19.00 θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός όπου θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος και στις 22.00 θα ακολουθήσει ιερά αγρυπνία όπου θα προεξάρχει ο αρχιμανδρίτης και ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Πατρών π. Γερβάσιος Παρακεντές.


Ανήμερα την Κυριακή 12/7 το πρωί στην αρχιερατική Θεία λειτουργία, θα χοροστατήσει και θα μιλήσει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος ενώ το απόγευμα στις 19.00 θα τελεστεί μεθεόρτιος παράκληση και εσπερινός όπου θα είναι ο αρχιμανδρίτης π. Προκόπιος Κόρδας.