Πάνω από 3.000 είναι τα δείγματα που έχουν παρθεί μέχρι στιγμής από τις τρείς κύριες πύλες της Δυτικής Ελλάδας προς το εξωτερικό, την Πάτρα, την Ηγουμενίτσα και την Κέρκυρα.

Στα τρία αυτά μεγάλα λιμάνια της Δυτικής Ελλάδος τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ έχουν προχωρήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, σε περισσότερους από τους 3.000 ελέγχους από τους επισκέπτες που έρχονται στην χώρα μας.  

Οι περισσότεροι από αυτούς προέρχονται από τα λιμάνια της Ιταλίας και συγκεκριμένα της Κεντρικής και Βόρειας Ιταλίας. Από τα αποτελέσματα που έχουν βγει μέσα από τα δείγματα αυτά δεν υπάρχει μέχρι ώρας κανένα κρούσμα κορωνοϊού. Ο αριθμός των δειγμάτων, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι αρκετά μεγάλος, έτσι ώστε να υπάρξουν μέσα από αυτά ορισμένα βασικά συμπεράσματα.

Συμπεράσματα που λένε ότι στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας πάμε αρκετά καλά, ο κίνδυνος των εισαγόμενων κρουσμάτων που να προέρχονται από την Ιταλία έχει μειωθεί σε μεγάλο βαθμό και ότι οι αρχές θα πρέπει να στρέψουν το βλέμμα τους για να σταματήσουν την όποια διασπορά μέσα από τον τουρισμό, στα βόρεια και στα χερσαία σύνορα, στους επισκέπτες δηλαδή που προέρχονται από τα Βαλκάνια.

Στην Δυτική Ελλάδα, παρόλο που πλέον το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, δεν είναι «λευκό» από τον κορωνοϊό αλλά έχει ασθενείς, η κατάσταση είναι ελεγχόμενη και ο ιός παραμένει σε ύφεση, ακόμα από τους επισκέπτες που έρχονται.