Εκδήλωση "Πολεμώντας την άνοια παίζοντας: Ο ρόλος της τεχνολογίας στην πρόληψη και αντιμετώπισή της".
Τετάρτη 15/7, στις 19:00, Ξενοδοχείο Αστήρ, Πάτρα

Online Παιχνίδια και τεχνολογία στην 3η ηλικία: Γίνεται;
Είναι η τεχνολογία και το παιχνίδι όπλα ενάντια στην άνοια;
Μπορώ να έχω αποτελέσματα και να παρακολουθώ την εξέλιξή μου παίζοντας;
3η ηλικία και ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων. Ταιριάζουν;


Στην εκδήλωσή μας, θα παρουσιάσουμε απαντήσεις στις παραπάνω ερωτήσεις δίνοντας την δυνατότητα στους παρευρισκόμενους να ενημερωθούν για την άνοια, τις μορφές της και πώς μπορούμε να την ξεχωρίσουμε από την απλή αφηρημάδα. Να ενημερωθούν για εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις για την 3η ηλικία, να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις σε σχέση με τις προκλήσεις και τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν στην εφαρμογή της ολοκληρωμένης φροντίδας των ηλικιωμένων ατόμων με άνοια μέσα από την εφαρμογή νέων τεχνολογιών, online παιχνιδιών και δράσεων ανάπτυξης ψηφιακών δεξιοτήτων.

Γι' αυτό το σκοπό, φιλοξενούμε σειρά παρουσιάσεων και ανοιχτού διαλόγου από επιστήμονες και εξειδικευμένους επαγγελματίες, εκπροσωπώντας φορείς με έντονη κοινωνική δραστηριότητα που δραστηριοποιούνται στις νέες τεχνολογίες, στην ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων, στην εκπαίδευση ατόμων τρίτης ηλικίας, στην φροντίδα ηλικιωμένων και την ιατρική της τρίτης ηλικίας, με απώτερο σκοπό στην προσέγγιση και βελτίωση της ζωής τους.

"Δεν σταματάμε να παίζουμε επειδή μεγαλώνουμε, μεγαλώνουμε επειδή σταματάμε να παίζουμε" - George Bernard Shaw

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

18.30 - 19.00: Προσέλευση

19.00 - 19.10: Καλωσόρισμα & Χαιρετισμοί

19.10 - 19.25: "Στην άνοια η τεχνολογία είναι παράθυρο στο κόσμο", Δρ. Παναγιώτης Αλεξόπουλος, επίκουρος καθηγητής ψυχιατρικής στο τμήμα ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών

19.25 - 19.40: "Η μνήμη συμπαίκτης στην ενεργό γήρανση", Μαρία Αστερίου, Συνιδρύτρια του Οργανισμού People Behind

19.40 - 19.55: "Παιχνίδια ενδυνάμωσης μνήμης και τα αποτελέσματα του ευρωπαϊκού προγράμματος ACDC", Γρηγόρης Αρχιμανδρίτης, Project Manager InterMediaKT. 

19.55 - 20.10: "Ψηφιακά εργαλεία και άνοια: "Φροντίζοντας" σε καιρό πανδημίας", Δημήτρης Θεοδωρόπουλος, Κοινωνικός Λειτουργός και Γενικός Διευθυντής του Κοινωφελούς Σωματείου Αρωγής και Φροντίδας Ηλικιωμένων και ΑμεΑ - Φροντίζω

20.10 - 20.25: "Τεχνολογία, ΜΜΕ και τρίτη ηλικία", Ιωάννης Μάνος, Ιατρός Νεφρολόγος

20.25 - 20.30: Κλείσιμο Εκδήλωσης - Θα ακολουθήσει Διάλογος με τους εισηγητές

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

- Η παρακολούθηση της εκδήλωσης είναι ΔΩΡΕΑΝ. Παρόλα αυτά, απαιτείται, είτε προεγγραφή εδώ https://www.eventbrite.com/e/112881742330 , είτε τηλεφωνική κράτηση στο τηλέφωνο 2610220515 μέχρι και την Τετάρτη 17/7, μεταξύ 10.30 -14.30.

- Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης σε όσους το επιθυμούν.

- Η εκδήλωση λαμβάνει χώρα στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Έργου ACDC (Adult Cognitive Decline Consciousness - https://www.acdcproject.eu/en/ )

- Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας, με τον απαραίτητο υγειονομικό εξοπλισμό και τη σχετική απολύμανση του χώρου τηρώντας την απόσταση του ενάμισι (1,5) μέτρου ανά κάθισμα και λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός ενώ συνιστάται η χρήση μάσκας από το κοινό