Από μέρα σε μέρα βγαίνουν τα προγράμματα voucher για τους παιδικούς σταθμούς, με χιλιάδες γονείς να αδημονούν για το πότε θα ξεκινήσουν οι εγγραφές, όμως, η διαδικασία αυτή έχει εμφανίσει μία μεγάλη και αδικαιολόγητη σε ένα βαθμό καθυστέρηση.

Οι υπηρεσίες του Κοινωνικού Οργανισμού, έρχονται σε επαφή καθημερινά σχεδόν με τα στελέχη του ΕΕΤΑΑ, ρωτώντας πότε θα πρέπει να περιμένουν τα προγράμματα αυτά, αφού με την σειρά τους δέχονται ερωτήσεις από δεκάδες γονείς.

Ωστόσο, οι απαντήσεις που παίρνουν δεν είναι ξεκάθαρες. Στην αρχή τους έλεγαν ότι τα vouchers θα αναγγελθούν το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου. Έχουμε φτάσει στις αρχές Ιουλίου και τίποτα ακόμα.

Πλέον η τελευταία ειδοποίηση που έχουν λάβει είναι ότι τα προγράμματα αυτά θα βγουν στον αέρα ή την Παρασκευή ή τη Δευτέρα, την πρώτη μέρα της ερχόμενης εβδομάδας.

Το θέμα έχει ανησυχήσει τον πρόεδρο του Κοινωνικού Οργανισμού Θόδωρο Τουλγαρίδη, που βλέπει ότι η καθυστέρηση αυτή ενδέχεται να φέρει ως συνέπεια της άλλα προβλήματα.

«Είναι μεγάλο το χρονικό διάστημα της καθυστέρησης και φοβάμαι ότι έτσι όπως πάει το πράγμα θα έχουμε εγγραφές ακόμα και μέσα στον Αύγουστο».

Η διαδικασία οπότε θα καθυστερήσει, κάτι που σημαίνει ότι οι γονείς θα αργήσουν να μάθουν σε ποιο δημοτικό ή βρεφονηπιακό σταθμό θα στείλουν το παιδί τους από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Τα παρήγορο, κρίνοντας από τα όσα διαρρέουν από το υπουργείο, είναι ότι φέτος οι θέσεις των voucher θα είναι περισσότερες από ποτέ. Άρα θα μπουν περισσότερα παιδιά στα προγράμματα αυτά.

Σε επίπεδο δήμου όλα δείχνουν ότι ο Κοινωνικός Οργανισμός θα έχει στη διάθεση του έναν ακόμα δημοτικό παιδικό σταθμό, αφού οι εργασίες του κτιρίου της Μανιακίου έχουν προχωρήσει και μάλλον ο εργολάβος θα προλάβει να το παραδώσει το έργο τον Σεπτέμβρη.

Αν ο νέος δημοτικός παιδικός σταθμός μπει φέτος στα προγράμματα αυτά τότε αυτό σημαίνει τουλάχιστον περισσότερες από 40 θέσεις νηπίων και άλλων τόσων περίπου βρεφών.