Στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα και στο οικογενειακό της περιβάλλον τα… ρίχνει ουσιαστικά η 27χρονη γυναίκα που τον περασμένο Φεβρουάριο συγκλόνισε το πανελλήνιο όταν εγκατέλειψε το μωράκι της στην Πλαζ, με αποτέλεσμα αυτό να πνιγεί.

Η νεαρή γυναίκα βρέθηκε την Τετάρτη ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πατρών για να απολογηθεί, συνοδευόμενη από τον δικηγόρο της, ποινικολόγο Θεόδωρο Χρονόπουλο.

Μάλιστα κατέθεσε υπόμνημά της και να εισακουσθεί, για δύο αιτήματα που έχει υποβάλλει, για να μετατραπεί η δίωξή της, από ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε παιδοκτονία και για την προσωρινή της αποφυλάκιση.

Όπως γράφει η εφημερίδα «Πελοπόννησος», στην απολογία της η 27χρονη κατηγορούμενη ισχυρίστηκε ότι αν ήθελε να σκοτώσει το βρέφος από τη στιγμή της σύλληψής του, θα είχε κάνει έκτρωση από τον δεύτερο μήνα της κύησης και δεν θα ανέβαινε ένα Γολγοθά, κρύβοντας την εγκυμοσύνη της, κάτω από πλατιά ρούχα, ακόμα και από την οικογένειά της.

Δήλωσε ότι εγκαταλείφθηκε από τον βιολογικό πατέρα του βρέφους και έμεινε αβοήθητη. Πήγε σε γυναικολόγο για να την παρακολουθεί και σε νοσοκομείο για να γεννήσει, γεγονός που, κατά τον ισχυρισμό της, αποδεικνύει ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει το βρέφος.

Στο νοσοκομείο όπου πήγε για να γεννήσει, ένιωσε και εκεί πλήρως εγκαταλελειμμένη, αφού κανείς αρμόδιος δεν βρέθηκε δίπλα της, για να την στηρίξει, όπως αναφέρει. Αντιθέτως, μετά την καισαρική, την εγκατέλειψαν, όπως είπε, σε ένα δωμάτιο μόνη της, χωρίς καν ρούχα για να αλλάξει, ενώ δεν εμφανίστηκε κάποιος ψυχολόγος, ψυχίατρος ή έστω ένας κοινωνικός λειτουργός για να τη στηρίξει και να τη συμβουλέψει.

Σύμφωνα με τον συνήγορό της, Θεόδωρο Χρονόπουλο, η εντολέας του υπέστη επιλόχεια κατάθλιψη, μια πολύ σοβαρή ψυχωτική συνδρομή, που επιβαρύνει τις γυναίκες σε αυτή την κατάσταση και υπό καθεστώς πανικού και τρόμου, έφτασε κάποια στιγμή στην πλαζ, όπου χωρίς να αντιλαμβάνεται τι έκανε, άφησε το βρέφος στην παραλία και έφυγε.

Η 27χρονη μετά την ακρόασή της, μεταφέρθηκε ξανά στις φυλακές Ελαιώνα όπου κρατείται προσωρινά, αναμένοντας την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, που μπορεί να εκδοθεί ακόμα και μέσα στον Ιούλιο.