Όπως ήδη έχει γράψει το patrasevents.gr η πρώτη τοιχογραφία του 5ου Street Art Festival Πάτρας, που θα αποτελέσει το προεόρτιο αυτής της μεγάλης διοργάνωσης, θα είναι η Μελίνα Μερκούρη.

Η αείμνηστη ηθοποιός που αποτελεί ένα παγκόσμιο σύμβολο για τους φιλέλληνες του κόσμου, όχι μόνο μέσα από τις δύο διασημότερες κινηματογραφικές ταινίες, αλλά κυρίως μέσα από τον αγώνα της για τα Ελγίνεια Μάρμαρα και την επιστροφή τους στην Ακρόπολη, γίνεται τοιχογραφία και σημείο αναφοράς της διοργάνωσης.

Η τοιχογραφία της Μελίνας Μερκούρη φιλοξενείται στη συμβολή των οδών Αρχιεπισκόπου Κυρρίλου και Θεμιστοκλέους, στην Πάτρα και υλοποιείται από τον καλλιτέχνη KLE και τους καλλιτέχνες της Art In Progress.

Σύμφωνα με τα όσα μπορούμε να διαπιστώσουμε η τοιχογραφία προέρχεται από τις ταινίες "Ποτέ την Κυριακή" και "Στέλλα" στις οποία πρωταγωνιστούσε η Μελίνα Μερκούρη, σε σκηνοθεσία του Ζυλ Ντασέν και του Μιχάλη Κακογιάννη αντίστοιχα.

Παραπέμπει επίσης στα "Παιδιά του Πειραιά", στο διάσημο τραγούδι του μεγάλου Μάνου Χατζηδάκη, το οποίο τραγουδά η Μελίνα στο "Ποτέ την Κυριακή" με έναν μοναδικό τρόπο.


Οι διοργανωτές του φεστιβάλ αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αυτή την τοιχογραφία, καθώς διανύουμε το έτος "Μελίνα Μερκούρη" που είναι αφιερωμένο στην μεγάλη προσωπικότητα της χώρας μας.  

Ήδη η είδηση έχει ξεπεράσει τα σύνορα της Πάτρας, αφού έγινε θέμα από τον δημοσιογράφο Νίκο Γιαπρακά στo Open, ενώ το έργο βρίσκεται υπό διαμόρφωση, ωστόσο, έχουν φανεί πλέον τα κύρια χαρακτηριστικά του.

Όπως εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς από την φωτογραφία που ανέβασε ο Κλεομένης Κωστόπουλος το αποτέλεσμα αναμένεται να είναι εντυπωσιακό και σίγουρα θα αποτελέσει θέμα συζήτησης και ενδιαφέροντος, προβάλλοντας επί της ουσίας την Πάτρα. 


Πάτρα: Εντυπωσιακή τοιχογραφία της Μελίνας Μερκούρη - Ώρα Ελλάδος 9/7/2020 | OPEN TV