Ακόμη 12 ασθενείς υπέκυψαν από το νέο κορωνοϊό τις προηγούμενες 24 ώρες στη Γερμανία, όπου παράλληλα εντοπίστηκαν άλλα 442 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Πλέον, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού να φτάνει έτσι τους 9.048 νεκρούς επί συνόλου 197.783 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ. Υπενθυμίζεται ότι και μια ημέρα νωρίτερα, 12 άτομα είχαν χάσει τη μάχη με τον κορωνοϊό.

Τι θα γίνει αν συμπέσουν κορωνοϊός με γρίπη;

Ενόψει ενός δευτέρου κύματος της επιδημίας του κορωνοϊού και μίας ταυτόχρονης εμφάνισης της γρίπης, προετοιμάζονται οι γερμανόφωνες χώρες. Οι υπουργοί Υγείας των πέντε γερμανόφωνων χωρών - Αυστρίας, Γερμανίας, Ελβετίας, Λίχτενσταϊν και Λουξεμβούργου - συζήτησαν σε τηλεδιάσκεψη αυτές τις προκλήσεις που είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν το φθινόπωρο, καθώς και τις αναγκαίες προετοιμασίες των χωρών τους.

Οι πέντε χώρες συμφώνησαν ότι η έγκαιρη και προσεκτική προετοιμασία για την επόμενη περίοδο γρίπης είναι σημαντική για την αποφυγή υπερφόρτωσης του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης και πως η συνάντηση της γρίπης με τον κορωνοϊό το φθινόπωρο μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνον με ένα συνδυασμό μέτρων. «Όλοι θέλουμε να προετοιμαστούμε εντατικά για την πρόκληση του κορωνοϊού το φθινόπωρο - επεκτείνοντας τα διαγνωστικά τεστ, με ταχύτερη διαχείριση των προσώπων επαφής και αυξάνοντας την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού για τους κινδύνους», τόνισε σε δηλώσεις του ο Αυστριακός υπουργός Υγείας Ρούντολφ 'Ανσχομπερ.