Ήταν λίγα λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα της 6ης Ιουλίου όταν η πιτσαρία στο νησί της Ρόδου δέχθηκε τηλεφώνημα για μια παραγγελία πίτσας αξίας 20 ευρώ. Η πληρωμή θα γινόταν με μετρητά και όχι με κάρτα σε σπίτι της επαρχιακής οδό Ρόδου – Καλλιθέας.

Μισή ώρα αργότερα ο διανομέας έφτασε στο σπίτι και κάλεσε στο κινητό της την γυναίκα για να παραδώσει την παραγγελία. Η κοπέλα βγήκε στο μπαλκόνι, του άνοιξε την κύρια εξώπορτα της οικοδομής η οποία είναι ασφαλείας και ο διανομέας ανέβηκε στο διαμέρισμα όπου αντίκρισε δεύτερη πόρτα ασφαλείας που ανοίγει με κωδικό τον οποίο είχε δώσει η κατηγορούμενη με την παραγγελία. Άνοιξε την πόρτα και συνέχισε να ανεβαίνει τα σκαλιά και μόλις έστριψε σε μια γωνία της οικοδομής πετάχτηκε ένα άγνωστο άτομο το οποίο είχε καλυμμένο το πρόσωπό του και κρατώντας ένα σπρέι του είπε «τα λεφτά σου τώρα». Τότε εκείνος του πέταξε την θήκη με τις πίτσες, άρχισε δυνατά να φωνάζει και έτρεξε γρήγορα να βγει από την οικοδομή. Δυστυχώς δεν βρέθηκε κάποιος να ανταποκριθεί στις φωνές του και αμέσως τηλεφώνησε στην αστυνομία.

Το άγνωστο άτομο ήταν κρυμμένο κάτω από την σκάλα και έφυγε με τα πόδια προς το Ροδίνι. Όταν έφτασε η αστυνομία, ο διανομέας υποψιασμένος είδε ότι ταίριαζε ο σωματότυπος του συζύγου με αυτόν του ατόμου που του είχε επιτεθεί και τελικά από την έρευνα επιβεβαιώθηκαν οι υποψίες του. Απολογούμενος ο σύζυγος ομολόγησε την πράξη του και είπε ότι δεν είχαν χρήματα και κινδυνεύουν με έξωση από το σπίτι γι'αυτό σκηνοθέτησε τη ληστεία για να πάρουν τις πίτσες για να φάνε. Όπως περιέγραψε, φόρεσε ένα καπέλο, πήρε ένα κασκόλ από την ντουλάπα, ένα μαχαιράκι τουριστικό κι ένα σπρέι του μωρού και επιτέθηκε στον διανομέα. Ζήτησε συγγνώμη για την πράξη του ενώ τόνισε ότι παλαιότερα ήταν χρήστης ναρκωτικών και πλέον έχει απεξαρτηθεί.

Είπε ακόμη ότι η γυναίκα του ήξερε ότι θα πάρει τις πίτσες χωρίς λεφτά αλλά όχι ότι θα απειλούσε τον διανομέα.

Η γυναίκα κατέθεσε ότι λόγω κορονοϊού έχασε την εργασία της και είναι πλέον σε άθλια οικονομική κατάσταση. Η ανεργία της, όπως είπε, δεν έχει εκδοθεί και επειδή δεν είχαν να φάνε δύο μέρες αποφάσισε με τον σύζυγο της να παραγγείλουν πίτσες. Υποστήριξε ότι δεν είχε καμία σχέση με την ληστεία και ζήτησε συγγνώμη για τα όσα συνέβησαν.

Ο 36χρονος και η 31χρονη συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου μετά την υποβολή μηνύσεως από διανομέα φαγητού και η εισαγγελέας άσκησε ποινικές διώξεις για ληστεία από κοινού.

Πηγή: dimokratiki.gr