Από τα ξημερώματα της Δευτέρας ξεκίνησε εκτεταμένη επιχείρηση της Ασφάλειας Λαμίας για την εξάρθρωση μιας εγκληματικής οργάνωσης που τα μέλη της «ξήλωναν» εδώ και μήνες τα ΑΤΜ τραπεζών ή χρηματοκιβώτια εταιρειών στη Φθιώτιδα και τα φόρτωναν σε κλεμμένα οχήματα, τα οποία στη συνέχεια πετούσαν στην κοίτη του Σπερχειού!

Ως αργά χθες, είχαν συλληφθεί στην Ανθήλη, την Καμηλόβρυση και άλλες περιοχές της Φθιώτιδας αλλά και στη Καρδίτσα, επτά από τα συνολικά 15 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, στην πλειοψηφία τους Ρομά, ενώ ένας συνεργός τους είναι ήδη έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης. Στα σπίτια των συλληφθέντων, που ήδη οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας, βρέθηκαν τρεις κουκούλες full face, διαρρηκτικά εργαλεία, πλήθος κινητά και διαβατήρια, μια κλεμμένη πινακίδα οχήματος, ενώ κατασχέθηκαν και 1.250 ευρώ. Οι έρευνες συνεχίζονται ώστε να εντοπιστούν και τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας. Η δράση τους, που περιλάμβανε ληστείες και διαρρήξεις, απασχολούσε τις αστυνομικές αρχές σχεδόν σε καθημερινή βάση από τον από τον Οκτώβριο του 2019 ως και φέτος τον Ιανουάριο, όπως αναφέρει το protothema.

Είναι χαρακτηριστική η επιχείρηση που είχαν στήσει οι κακοποιοί στις 27 Ιανουαρίου, όταν πέντε κουκουλοφόροι έκαναν όπισθεν με ένα αγροτικό φορτηγάκι που είχε κλαπεί από την Δαμάστα, έσπασαν τη τζαμαρία στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στην παραλιακή των Καμένων Βούρλων, φόρτωσαν το ATM σε άλλο αγροτικό και εξαφανίστηκαν μέσα σε τρία λεπτά. Την επομένη, τα δυο οχήματα είχαν βρεθεί στην κοίτη του Σπερχειού στην παλιά γερμανική γέφυρα, μεταξύ Ανθήλης και Ροδίτσας, μαζί με ένα Toyota που είχε κλαπεί από έναν εργαζόμενο στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Λιανοκλαδίου.

Όπως προέκυψε, οι δράστες έχουν διαπράξει τέσσερις κλοπές και μια απόπειρα κλοπής Α.Τ.Μ. Τραπεζών, τρεις κλοπές χρηματοκιβωτίων από πρατήριο υγρών καυσίμων στην Ανθήλη Φθιώτιδας, από συνεργείο αυτοκινήτων στη Λαμία και από αποθήκη αγροτικών προϊόντων στους Σοφάδες Καρδίτσας, δυο κλοπές χρηματικών ποσών και καπνικών προϊόντων από πρατήρια υγρών καυσίμων στη Λαμία και στην Ανθήλη, μια κλοπή χρηματικού ποσού και κοσμημάτων από την αποθήκη ενός φαρμακείου στους Σοφάδες Καρδίτσας, άλλες τέσσερις κλοπές και μια απόπειρα στα Καμένα Βούρλα και την Πελασγία Φθιώτιδας, το Αγρίνιο και μια περιοχή της Αττικής και άλλες τρεις απόπειρες κλοπής από επιχειρήσεις στη Δαμάστα Φθιώτιδας, σε ΚΤΕΟ της Λαμίας και σε μηχάνημα αυτόματης πώλησης καυσίμων στον Τύρναβο. Επιπλέον, έκλεψαν 16 οχήματα και αποπειράθηκαν να κλέψουν άλλα δυο σε περιοχές της Φθιώτιδας, του Αγρινίου, της Λάρισας, της Καρδίτσας και της Αττικής!