Ο Τζέιμς-Σπυρίδων Βλασσάκης είναι ο Έλληνας "Χάνιμπαλ" καθώς στις δολοφονίες στις οποίες συμμετείχε έτρωγε και τα θύματα του. Ο Βλασσάκης αναμένεται να αποφυλακιστεί το 2015 από τις φυλακές της Αυστραλίας όπου κρατείται μαζί με άλλους δύο άντρες και τη μητέρα του. Ο Βλασσάκης δεν δίστασε να παραδεχτεί ότι «σε μερικές περιπτώσεις, όταν σκοτώναμε κάποιον και τον τεμαχίζαμε, οι άλλοι έτρωγαν τις σάρκες του πτώματος». Οι «άλλοι», δηλαδή ο εγκέφαλος της σπείρας Τζον Μπάντινγκ, ο Ρόμπερτ Βάγκνερ, ο Μαρκ Χάϊντον και η μητέρα του Ελίζαμπεθ, υποστηρίζουν ότι ενίοτε «δειπνούσε» κι’ αυτός μαζί τους.

Ο Βλασσάκης πέρασε άσχημα παιδικά χρόνια.Έξι χρόνια μετά τον θάνατο του πατέρα του, ο δεκατριάχρονος έφηβος θα βιαστεί από τον ετεροθαλή αδερφό του Τρόι Γουντ. Δεν θα πει τίποτε σε κανέναν, ούτε καν στη μητέρα του, η οποία ένα χρόνο αργότερα θα γνωρίζει τον Τζον Μπάντινγκ. Ο Μπάντιγκ ήταν το αντρικό πρότυπο για τον Βλασσάκη και όταν του είπε για τον βιασμό φέρεται να του είπε: "μην ανησυχείς θα πάρουμε εκδίκηση μικρέ". Ο Μπαντιγκ ήταν serial killer και τους το ομολόγησε μια μέρα που έβλεπαν ειδήσεις. Από τότε ξεκίνησε και η δράση τους.

Η πρώτη δολοφονία

Η πρώτη δολοφονία στην οποία έλαβε μέρος ο νεαρός ομογενής δεν ήταν άλλη από αυτή του ετεροθαλή αδερφού του Τρόι Γουντ. Μαζί με τον Μπάντιγκ, τον Βάγκνερ και τη μητέρα του τον ακινητοποιούν μέσα στη μπανιέρα. Οι δύο πρώτοι αρχίζουν να τον βασανίζουν σπάζοντας τα δάχτυλα των ποδιών του με μια μεγάλη τανάλια. Ο Γουντ ουρλιάζει από τον πόνο, αλλά δεν τον ακούει κανείς. Όταν λιποθυμάει ο Βάγκνερ άρχισε να χοροπηδάει πάνω στα πνευμόνια του μέχρι να πεθάνει.

Ακολούθησε σύμφωνα με την κατάθεση του Βλασσάκη, χρόνια αργότερα το «δείπνο», με επιλεγμένα κομμάτια από το σώμα του Τρόι, τα οποία τηγανίστηκαν!

Τα θύματα διαμελίζονταν και τα κομμάτια τους έμπαιναν μέσα σε βαρέλια, τα οποία οι δολοφόνοι γέμιζαν με υδροχλωρικό οξύ και τα άφηναν στο έρημο.

Η σύλληψη και η ομολογία

Το προ-τελευταίο θύμα τους έμελλε να οδηγήσει τους αστυνομικούς στην διαβόητη συμμορία. Ήταν η Ελίζαμπεθ Χάϊντον, γυναίκα ενός από τα μέλη της, την οποία δολοφόνησαν με την υποψία ότι μπορεί να είχε καταλάβει κάτι και να πήγαινε στην αστυνομία. Αμέσως μετά την δήλωση της εξαφάνισής της από τον αδερφό της και όχι από τον άντρα της, οι αστυνομικοί παρακολουθούν στενά τον τελευταίο και υποκλέπτουν τηλεφωνικές συνομιλίες του με τα υπόλοιπα μέλη. Όταν οι αστυνομικοί οδηγούνται στη Σνόουταουν και μπαίνουν στην τράπεζα που είχε νοικιάσει η μητέρα του Βλασσάκη, ανακαλύπτουν οχτώ βαρέλια με κατακρεουργημένα πτώματα μέσα σε οξύ. Όταν αρχίζουν οι συλλήψεις, ο πρώτος που σπάει είναι ο εικοσάχρονος πλέον Έλληνας κανίβαλος. Μπροστά στην θανατική καταδίκη δέχεται να μιλήσει και περιγράφει τα πάντα στους αστυνομικούς. Στην δίκη που συγκλονίζει την Αυστραλία, ο Τζέιμς-Σπυρίδων Βλασσάκης θα καταδικαστεί σε τέσσερις φορές ισόβια, ενώ η μητέρα του πέθανε από καρκίνο μέσα σε νοσοκομείο της φυλακής όπου κρατείτο, πριν από την καταδίκης της. Ο γιος της μετράει ακόμα χρόνια φυλάκισης, πριν αφεθεί ελεύθερος με τις προσωπικές του ερινύες να τον κυνηγάνε για πάντα.