Το ντέρμπι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό ξεχωρίζει από τη σημερινή (08/07) 7η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League.

Οι δύο ομάδες προέρχονται από ισοπαλίες και σήμερα (19:15, Novasports) θα τα δώσουν όλα προκειμένου να επιστρέψουν στις νίκες, με τον «Δικέφαλο του Βορρά» να έχει σαφώς ισχυρότερο κίνητρο. Ο ΠΑΟΚ μετά το τελευταίο ισόπαλο αποτέλεσμα στο Ηράκλειο κόντρα στον ΟΦΗ (2-2) έμεινε πίσω στη μάχη που δίνει με την ΑΕΚ για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης του πρωταθλήματος και πλέον γνωρίζει πως κάθε απώλεια ίσως να είναι καταδικαστική. Ο Αμπέλ Φερέιρα μπορεί να υπολογίζει για το σημερινό ματς στις υπηρεσίες του αρχηγού της ομάδας Αντελίνο Βιεϊρίνια, ωστόσο εκτός μάχης θα είναι οι Πέλκας, Κρέσπο, Ζαμπά, Εσίτι, Ντόουγκλας και Μίσιτς.

Από την πλευρά του, ο Παναθηναϊκός προέρχεται από τη λευκή ισοπαλία με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ (0-0), πραγματοποιώντας θετική εμφάνιση, όπως συνηθίζει να κάνει άλλωστε στα τελευταία του παιχνίδια για την διοργάνωση των πλέι οφ. Κύριος στόχος του είναι η συνέχεια του αήττητου σερί που έχει χτίσει τις τελευταίες τρεις αγωνιστικές. Οι «πράσινοι» μετράνε τρεις ήττες στα τελευταία 24 παιχνίδια τους και αυτές ήταν δύο από τον Ολυμπιακό και μία από την ΑΕΚ. Πάντως, η νίκη που πέτυχε κόντρα στον Αρη, για την 5η αγωνιστική, είναι η μοναδική που έχει καταφέρει να πάρει για τα πλέι οφ.

Για τον αγώνα με τους «ασπρόμαυρους» ο Γιώργος Δώνης θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Δημήτρη Κουρμπέλη. Ο Έλληνας χαφ είναι τιμωρημένος, καθώς συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες. Για πρώτη φορά στην αποστολή συμπεριλήφθηκε ο Κρίστιαν Άντερσον Κονάν.