Έξι κρούσματα έχει αυτή τη στιγμή η περιοχή μας.

Οι τέσσερις ασθενείς νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, ενώ δύο ακόμα (στενοί συγγενείς ενός εκ των τεσσάρων ασθενών), βρίσκονται στο σπίτι τους, σε καραντίνα.

Από τους τέσσερις ασθενείς οι δύο νοσηλεύονται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (διασωληνωμένοι) και οι άλλοι δύο στην ειδική μονάδα αρνητικής πίεσης. Η πορεία της υγείας τους είναι σταθερή.

Στο μεταξύ έχουν ληφθεί πάνω από 150 δείγματα από το λιμάνι της Πάτρας τα οποία έχουν εξεταστεί από το εργαστήρια αναφοράς του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και είναι όλα τους αρνητικά.

Έτσι δεν υπάρχουν μέχρι ώρας εισαγόμενα κρούσματα, γεγονός που αφήνει αρκετά περιθώρια αισιοδοξίας στους αρμοδίους. Πάντως, η 6η ΥΠΕ σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, βρίσκεται σε ετοιμότητα, ενώ το ίδιο ισχύει και για το ΠΓΝΠ.

Πάνω από 170 δείγματα έχουν ληφθεί και από τους ταξιδιώτες στο αεροδρόμιο του Αράξου, τα οποία στέλνονται σε εργαστήριο αναφοράς της Αττικής, έτσι ώστε να υπάρχει μία ροή στους ελέγχους και στα αποτελέσματα των τεστ.

Μέχρι ώρας τα πράγματα εξελίσσονται καλά και από αυτή την «πύλη» της Δυτικής Ελλάδος.

Ωστόσο, ο κορωνοϊός παραμένει στην ζωή μας, όπως έχει αποδειχθεί μέσα από τα εισαγόμενα κρούσματα που έχουν εντοπιστεί σε άλλες περιοχές της Ελλάδος και από τη στιγμή που έχει ανοίξει η τουριστική κίνηση, χρειάζεται προσοχή και να βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση.