Τι κι αν οι ΗΠΑ κατέγραψαν ρεκόρ κρουσμάτων του κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο; Ο Ντόναλντ Τραμπ θεωρεί πως η κατάσταση είναι «καλή» και διαφώνησε ανοιχτά με τον Άνθονι Φαούτσι.

Για πρώτη φορά, οι ΗΠΑ το τελευταίο 24ωρο κατέγραψαν πάνω από 60.000 κρούσματα, με δύο Πολιτείες (Καλιφόρνια και Τέξας) να έχουν από 10.000 κρούσματα έκαστος. Ο καθηγητής Αν. Φαούτσι έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, λέγοντας πως η κατάσταση δείχνει πολύ ανησυχητική, με τον Αμερικανό πρόεδρο, που ανακοίνωσε την αποχώρηση των ΗΠΑ χθες από τον ΠΟΥ, να λέει πως δεν συμφωνεί με αυτή την τοποθέτηση.

Τραμπ: Εχει πει πολλά ο Φαούτσι

«Εγώ νομίζω ότι είμαστε σε καλή θέση. Δεν συμφωνώ μαζί του», απάντησε, αναφερόμενος στον επιστήμονα, τον οποίο μάλιστα ειρωνεύτηκε στη συνέχεια. «Ο Δρ. Φάουτσι είχε πει να μη φοράμε μάσκες και τώρα λέει ότι πρέπει να φοράμε. Έχει πει πολλά», συνέχισε ο Τραμπ σε ειρωνικό τόνο.

«Έχουμε κάνει καλή δουλειά. Θεωρώ ότι σε δύο, τρεις, τέσσερις εβδομάδες, θα είμαστε σε εξαιρετική θέση», συμπλήρωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης που της παραχώρησε για την εκπομπή της Full Court Press.

Στις ΗΠΑ, όπου οι νεκροί εξαιτίας του κορωνοϊού έχουν ξεπεράσει τους 131.000 και τα κρούσματα έφτασαν τα 3 εκατομμύρια, με τον Τραμπ να υποβαθμίζει τα ρεκόρ νέων κρουσμάτων, αποδίδοντάς τα στο ότι γίνονται άφθονα τεστ. Όμως πολλοί υγειονομικοί αξιωματούχοι, σε ομοσπονδιακό και πολύ περισσότερο σε τοπικό επίπεδο, χαρακτηρίζουν την κατάσταση πολύ σοβαρή.