Σε πολυχώρο τέχνης, ιστορίας, πολιτισμού και εκπαίδευσης μετατρέπεται το ιστορικό Σχολείο Bvlgari στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, το οποίο αποτελεί δωρεά προς τη γενέτειρα, του ιδρυτή της ομώνυμης αυτοκρατορίας κοσμημάτων Σωτήρη Βούλγαρη.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό ο πολυχώρος έχει ως βασικό σκοπό, αφενός να φιλοξενήσει σημαντικές λειτουργίες πολιτισμού και εκπαίδευσης του δήμου και αφετέρου, να «εξιστορεί» στους χώρους του, μύθους και ιστορίες από τη μακραίωνη διαδρομή του ανθρώπου στον Αχέροντα, το Σούλι και την ευρύτερη περιοχή της Παραμυθιάς. Η αλλαγή χρήσης του εμβληματικού κτιρίου γίνεται και με τη συγκατάθεση της οικογένειας Bvlgari, μετά τη συνάντηση που είχε πέρυσι τον Μάιο στην Ρώμη αντιπροσωπεία του Δήμου Σουλίου.

Το έργο εντάχτηκε, με ενέργειες της προηγούμενης αρχής, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» και το επόμενο διάστημα αναμένεται η δημοπράτησή του με ηλεκτρονικό διαγωνισμό. Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου, μεταξύ άλλων, θα δημιουργηθούν στον 1ο όροφο, χώροι διαδραστικών εκθέσεων για την οικογένεια Bvlgari και την Παραμυθιά, τη μυθολογία και την ιστορία της περιοχής Σουλίου και Αχέροντα.

Στο ημιυπόγειο θα γίνουν βελτιώσεις για την «αφήγηση» της ιστορίας της εκτέλεσης των 49 προκρίτων της Παραμυθιάς. Στο χώρο θα λειτουργεί βιβλιοθήκη-αναγνωστήριο, καθώς και αίθουσες παραμυθιού και θεατρικού παιχνιδιού μικρών μαθητών.