Περιορισμός της αστάθειας στα βορειοανατολικά και στα ορεινά ηπειρωτικά. Βόρειοι άνεμοι με εντάσεις έως 7 μποφόρ και τοπικά στα δυτικά τμήματα του Αιγαίου 8 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020 στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα επικρατήσει βελτιωμένος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις. Πυκνότερες θα είναι οι νεφώσεις στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα όπου υπάρχει αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης βροχών και σποραδικών καταιγίδων, ενώ τις θερμές ώρες της ημέρας παροδικές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ορεινότερα ηπειρωτικά τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 10 έως 29 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 12 έως 33 βαθμούς, στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία από 16 έως 34 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά και στη Νότια Πελοπόννησο από 16 έως 33 βαθμούς, στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά από 17 έως 34 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 32 βαθμούς, και στα νησιά του Αιγαίου από 17 έως 34 βαθμούς αλλά στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 μποφόρ, και κατά περιόδους στα δυτικά πελάγη 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ και σταδιακή ενίσχυση στα ανατολικά σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με εντάσεις 5 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς.