Συνεχείς είναι οι αποκαλύψεις για κύκλωμα εκβιαστών που δρούσε στον Πειραιά, οι οποίοι εκβίαζαν ιδιοκτήτες καταστημάτων στην ευρύτερη περιοχή για προστασία.

Όπως εκτιμούν οι έμπειροι αξιωματικοί της Ελληνική Αστυνομίας που ασχολούνται με την υπόθεση, ο «αδύναμος κρίκος» των Μπράβων του Πειραιά, ο φουσκωτός που έγινε κόκκινο πανί για τον 35χρονο φερόμενο αρχηγό φαίνεται να ήταν αυτός που έδωσε τη χαριστική βολή στη δράση της συμμορίας.

Από παιδί για τα θελήματα, έγινε τόσο ο ίδιος στόχος, όσο και μέλη του συγγενικού του κύκλου, όταν έβαλαν φωτιά έξω από το σπίτι του στο Πέραμα, και πυρπόλησαν το εσωτερικό του σπιτιού της μητέρας του!

Ο 35χρονος φερόμενος ως αρχηγός του κυκλώματος εκβιαστών φαίνεται πως εκμεταλλεύτηκε μέχρι και τον κορωνοϊό, αφού έκανε παραγγελία για 240.000 χειρουργικές μάσκες, αξίας 620.000 τις οποίες παρέλαβε, αλλά δεν πλήρωσε ποτέ.

Ο 35χρονος απειλούσε μέχρι και καθηγητές

Μάλιστα, στον πρώην συνεργάτη του έστειλε μέχρι και οστεοφυλάκιο με κόκαλα για να τον εκφοβίσει, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες είχε φτάσει σε σημείο να απειλεί καθηγητές για να περάσουν φοιτητές, ενώ το ίδιο έκανε και με αξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού για... καψώνια σε φαντάρους. Παράλληλα, δραστηριοποιούνταν και στον ιππόδρομο κάνοντας... δουλειές, ενώ το κύκλωμα εκβιαστών φέρεται να γνώριζε και από στημένους ποδοσφαιρικούς αγώνες, από τους οποίες έβγαζαν χρήματα μέσω του στοιχήματος.

Δίνοντας κατάθεση στις αστυνομικές Αρχές, ο πρώην «συνεργάτης» του κυκλώματος εκβιαστών φαίνεται να έδωσε αρκετές λεπτομέρειες που σε βάθος χρόνου αναμένεται να φανούν χρήσιμες για τη συνέχεια των ερευνών.

Κύκλωμα εκβιαστών: «Μου είχε πει να τον φωνάζω θείο»

Ο «πρώην» συνεργάτης της συμμορίας αρχίζει την κατάθεσή του περιγράφοντας την σχέση του με τον 35χρονο φερόμενο αρχηγό: «Ξεκίνησα να κάνω παρέα με τον Θ.Π. πριν από περίπου τέσσερα χρόνια όταν με βοήθησε όταν είχα μια διαφορά με τον Θ.Τ, ο οποίος μου είχε ζητήσει 100 ευρώ για να μου επιστρέψουν ένα μηχανάκι που μου είχαν κλέψει κάποιοι Αλβανοί από τα Πετράλωνα. Μετά αρχίσαμε να κάνουμε πολύ παρέα και πολλές φορές με έστελνε να κάνω εξυπηρετήσεις να του αγοράζω πράγματα ή να παίρνω λεφτά από διάφορες μεριές. Μου είχε πει να τον φωνάζω θείο. Επειδή έχω ξεκόψει από τον Φλεβάρη περίπου του 2020 με τον Π. και όλους τους υπόλοιπους θα σας πως ότι θυμάμαι».