Συγκλονίζουν φωτογραφικά ντοκουμέντα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας που αποδεικνύουν τη δράση του γιατρού «μαϊμού» Νίκου Κοντοστάθη ο οποίος εκτός από το να πουλά έναντι αδράς αμοιβής ματζούνια σε ασθενείς, έφτασε στο σημείο ακόμα και να μπει σε χειρουργείο φορώντας στολή χειρουργού.

Οι φωτογραφίες προβλήθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και σε αυτές φαίνεται ο 47χρονος ψευτογιατρός να ποζάρει μέσα στο χειρουργείο δίπλα σε πραγματικούς γιατρούς και νοσηλευτές, ντυμένος με στολή χειρούργου και κρατώντας νυστέρι στο χέρι μπροστά από ένα ανθρώπινο λίπωμα που έχει αφαιρεθεί από ασθενή.

Ένα από τα ερωτήματα που προκύπτει είναι αν οι επαγγελματίες γιατροί και νοσηλευτές που φαίνονται στις φωτογραφίες δίπλα του, γνώριζαν ότι ο ίδιος δεν είναι γιατρός.

Ο 47χρονος που σήμερα είναι προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό στην απολογία του ισχυρίστηκε πως δεν παρουσιαζόταν στα θύματά του ως γιατρός αλλά εκείνοι του «κόλλησαν» την ιδιότητα και απλά αυτός δεν έκανε κάτι για να την βγάλει από πάνω του.

«Για τη δήθεν ιατρική μου ιδιότητα, το αληθές είναι ότι αρχικά δεν παρουσιαζόμουν ως τέτοιος, αλλά με την ιδιότητα του βοτανολόγου, έστω και εμπειρικού. Οι ίδιοι που τους προσέφερα τις υπηρεσίες μου άρχισαν να με συστήνουν περαιτέρω ως γιατρό και ουδέν έπραξα προκειμένου να άρω την πλάνη», είπε.

Ωστόσο, όπως τονίζει το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού, τα ντοκουμέντα τον διαψεύδουν αφού όχι μόνο εμφανίζεται ως γιατρός αλλά φωτογραφίζεται και μέσα σε χειρουργείο μετά το τέλος της επέμβασης. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η αστυνομία βρισκόταν στα ίχνη του τουλάχιστον από το περασμένο Πάσχα.

Ο ψευτογιατρός υποστήριζε ότι συνόδευε τους ασθενείς μέχρι τα κέντρα υγείας και τα νοσοκομεία και όχι στα χειρουργεία: «Πέραν της ιδιότητας μου ως βοτανολόγος ουδέποτε έχω αποκτήσει πτυχίο ιατρικής. Απλά ορισμένες φορές συνόδευα τους ασθενείς στο διαγνωστικό κέντρο και νοσοκομείο στο οποίο θα έκαναν την εξέταση». Σημειώνεται πάντως ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha οι συγκεκριμένες φωτογραφίες είναι από το προσωπικό άλμπουμ του Νίκου Κοντοστάθη «με τις οποίες ήθελε να αποδείξει στους ασθενείς ότι όχι απλά είναι ένας γιατρός, αλλά ένας γιατρός που κάνει και θαύματα».