Πόσες Κυριακές έχουν τα παραλιακά καταστήματα εστίασης της Πάτρας και της Αχαΐας για να δουλέψουν μέχρι το τέλος του καλοκαιριού; Αν το βάλεις κάτω, ειδικότερα φέτος δεν ξεπερνούν τις 8.

Κάποιες Κυριακές έχουν ήδη φύγει και άλλες πέρασαν έτσι στο «ντούκου» με όλα αυτά τα μέτρα για την πανδημία και τον παράλογο του όλου πράγματος για τις παραλίες και τα παραλιακά μαγαζιά.

Αν τώρα από αυτές τις Κυριακές που έχουν απομείνει συνέβη ένα πράγμα σαν και αυτό που έγινε χθες, όπου όλα ξαφνικά μαύρισαν, ο ήλιος χάθηκε και ακολούθησε μία δυνατή νεροποντή που ανάγκασε άπαντες να φύγουν από την παραλία και από το μαγαζί που κάθονταν, τότε κλάφτα Χαράλαμπε.

Η απότομη αλλαγή του καιρού χάλασε μία καλή Κυριακή για τα παραλιακά μαγαζιά εστίασης της Πάτρας και της Αχαΐας, φέροντας σε μία ακόμα πιο δύσκολη θέση τους επαγγελματίες.

Γιατί εδώ που τα λέμε, έτσι όπως έχει πάει το όλο θέμα, μία Κυριακή περιμένουν να δουλέψουν τα μαγαζιά εστίασης, άντε και ένα σκάρτο Σάββατο.

Σύμφωνα με επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο η μέχρι τώρα πορεία του καλοκαιριού και η κίνηση που ήλπιζαν για τα μαγαζιά τους, έρχεται για να επιβεβαιώσει ότι μιλάμε για την πιο δύσκολη καλοκαιρινή σεζόν των τελευταίων ετών.

Η κίνηση είναι μετρημένη, το μπάνιο έχει περιοριστεί σε μία Κυριακή και τα περισσότερα παραλιακά καταστήματα αν εξαιρέσεις την περιοχή των Βραχνείκων, εκεί όπου όλο και κάτι γίνεται, δεν είναι ευχαριστημένα από τη δουλειά που έχουν μέχρι τώρα.

Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τα καταστήματα στο κέντρο τα οποία τις καθημερινές είναι άδεια και με το ζόρι κάτι κάνουν το Σαββάτο, ίσως και την Παρασκευή. Ειδικότερα τα εστιατόρια εξακολουθούν και έχουν σοβαρό θέμα, με την πτώση του τζίρου να ξεπερνά το 50% ή και το 60% σε ορισμένες περιπτώσεις.

‘Όμως για τα παραλιακά καταστήματα είναι ακόμα πιο δύσκολη η κατάσταση. Βλέπετε, φέτος η καλοκαιρινή σεζόν, όπως μας έλεγε επαγγελματίας του χώρου, έχει συρρικνωθεί στους λιγότερους από 2 μήνες, όχι μόνο γιατί λόγω της πανδημίας άργησε να ξεκινήσει, αλλά και γιατί τελειώνει ακόμα πιο γρήγορα από άλλες χρονιές, λαμβάνοντας υπόψη μας ότι τα σχολεία ξεκινούν 7 Σεπτέμβρη.