Με την προβολή της ταινίας «Il Postino», στις 9.30 το βράδυ της Τρίτης, στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, συνεχίζεται το φετινό «ταξίδι» της ενότητας του Δημοτικού Κινητού Κινηματογράφου, που διοργανώνει για 5η χρονιά ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων. Η ενότητα γνωρίζει μοναδική επιτυχία, καθώς για μία ακόμα φορά την Κυριακή, ο χώρος του προαυλίου στο πρώην 69ο Δημοτικό στου Ρωμανού, αποδείχθηκε «μικρός» για να χωρέσει όσους προσήλθαν προκειμένου  να παρακολουθήσουν τον «Διαβολάκο» του Ρομπέρτο Μπενίνι.

«Ο Ταχυδρόμος» (il postino), είναι μία Ιταλική παραγωγή,  σκηνοθετημένη από το Μάικλ Ράντφορντ.  Η ταινία εξελίσσεται σε ένα ψαροχώρι της μεταπολεμικής Ιταλίας, όπου ο νεαρός ταχυδρόμος Μάριο Ρουόπολο, (Μάσιμο Τροΐζι) γνωρίζει τον Χιλιανό ποιητή Πάμπλο Νερούδα (Φιλίπ Νουαρέ).

Ο Μάριο διακινεί την αλληλογραφία του ποιητή,  ο οποίος διώκεται από τις αυταρχικές κυβερνήσεις της πατρίδας του κι έχει λάβει πολιτικό άσυλο απ’ την Ιταλία, υπό τον όρο ότι θα μένει μόνιμα σε μια ερημική περιοχή..

Αφηγείται τη φιλία του νεαρού ταχυδρόμου Μάριο Ρουόπολο με το Χιλιανό κομμουνιστή ποιητή Πάμπλο Νερούδα και τον έρωτα του πρώτου για την όμορφη Μπεατρίτσε Ρούσο.

Πρωταγωνιστούν Φιλίπ Νουαρέ, Μαρία Γκράτσια Κουτσινότα, Μάσιμο Τροϊζι, Λίντα Μορέτι, Ρενάτο Σκάρπα,

Η ταινία θα επαναπροβληθεί την Πέμπτη 9.Ιουλίου, στο Δημοτικό Σχολείο ‘Ανω Καστριτσίου και την Κυριακή 12. Ιουλίου, στο προαύλιο του Γυμνασίου Δεμενίκων.

Είσοδος Ελεύθερη