Ικανοποιημένοι είναι στη δημοτική αρχή για την προσέλευση του κόσμου στην πορεία που έκανε ο δήμος το πρωί της Κυριακής.

Η πορεία αυτή έγινε δύο μέρες μετά την παρουσίαση της πρότασης του υπουργείου Υποδομών από τον Κώστα Καραμανλή που αναφέρθηκε σε μία υπόγεια χάραξη με την μορφή cut and cover από το ύψος της Κανελλοπούλου έως τον σταθμό του Αγίου Διονυσίου και από εκεί στο σταθμό του Αγίου Ανδρέα και στο νέο λιμάνι.

Η Πάτρα όμως και ο κόσμος της, ειδικότερα οι κάτοικοι των βορείων συνοικιών της πόλης, έχουν ζητήσει αυτή η υπόγεια χάραξη να ξεκινάει από το Ρίο, να είναι δηλαδή μεγαλύτερη των 5,16 χιλιομέτρων και να μην υπάρχουν τοίχοι σε κανένα σημείο της παράκτιας ζώνης της.

Η πορεία έδειξε ότι ο δήμος και η βόρεια Πάτρα έχουν μαζί τους στον αγώνα αυτόν και άλλους Πατρινούς από διάφορες περιοχές της αχαϊκής πρωτεύουσας που μπορεί να μην επηρεάζονται άμεσα από το έργο του σύγχρονου τρένου, αλλά θέλουν να έχουν μία ελεύθερη παράκτια ζώνη, βλέποντας την θάλασσα τους.

«Ήταν μία κινητοποίηση που έδειξε τι θέλει η Πάτρα και ο κόσμος της» αρκέστηκε να σχολιάσει ο Ανδρέας Αντωνόπουλος. «Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μας και είμαστε σίγουροι ότι στο τέλος θα κερδίσουμε αφού έχουμε τον λαό μαζί μας».


Μέσα στο πλαίσιο αυτό ο δήμος και οι κάτοικοι της βόρειας Πάτρας σχεδιάζουν να έχουν μια συνάντηση εκ νέου με τον Κώστα Καραμανλή.

Το πότε και που θα γίνει αυτή η συνάντηση είναι άγνωστο. Όμως θα γίνει, σύμφωνα πάντα με κύκλους της Μαιζώνος.

Άλλωστε, ο ίδιος υπουργός μιλώντας στο βήμα του αναπτυξιακού συνεδρίου κάλεσε άπαντες σε διάλογο. Οπότε ο διάλογος για το σύγχρονο έργο τώρα ξεκινά.

Να σημειωθεί ότι στη πορεία που ξεκίνησε από την πλατεία Γεωργίου έως το Ρίο, συμμετείχαν οι περισσότερες από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. 

(Οι φωτογραφίες είναι του Χάρη Καραβαγγέλη).