Το Σαββάτο 04/07/2020 εορτάστηκαν τα 10 χρόνια από την έναρξη λειτουργίας του Προαστιακού Πατρών τα οποία συνέπεσαν με την επανέναρξη των δρομολογίων του Νότιου κλάδου έως Καμίνια.

"Στις 10.25 φίλοι της ομάδας, εργαζόμενοι του ΟΣΕ, τα πληρώματα των 2 αμαξοστοιχιών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ο πρόεδρος της κοινότητας Καμινίων και στελέχη του ΣΠΙΡΑΛ (η πρόσκληση ίσχυε για όλους) βρεθήκαμε στην πλατφόρμα της στάσης του Αγίου Ανδρέα (είχαν αφιχθεί τα τραίνα) και σβήσαμε τα κεράκια για τα γενέθλια του Προαστιακού.

Αφότου αναχώρησαν οι συρμοί πήγαμε στον χώρο του σταθμού κόψαμε την τούρτα και κεράσαμε τους προσκεκλημένους τεντούρα και ξερολούκουμο ευγενική χορηγία της ποτοποιίας Χάχαλη. Είχαμε στήσει σε 2 σταντ φωτογραφίες από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του Προαστιακού όπως εμείς το φανταζόμαστε.

Οι πίνακες του κεντρικού σταθμού Πατρών προγραμματίστηκαν από την Μαρία Μπαρμπαγιάννη και τον Στέργιο Ρουμελιώτη (που τους είχαν επισκευάσει πρόσφατα) αναγράφοντας σχετικό μήνυμα. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ για το διήμερο (04-05/07) θέλοντας να γιορτάσει τα 10 χρόνια και την επανέναρξη των δρομολογίων του Νότιου Κλάδου είχε εορταστικό εισιτήριο για όλη τη διαδρομή Άγιος Βασίλειος – Καμίνια και για όλους με 1€.  

Ευχόμαστε το μέσο να εκσυγχρονιστεί, να έχει περισσότερα δρομολόγια και  προορισμούς και να αποτελέσει τη ραχοκοκαλιά των συγκοινωνιών στην Πάτρα συμβάλλοντας στην μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και του κυκλοφοριακού", αναφέρει ο Βασίλειος Γκλαβάς σε σχετική ανακοίνωση.