Οι Pearl Jam απέτισαν φόρο τιμής στους εννέα θαυμαστές τους που σκοτώθηκαν λόγω συνωστισμού κατά τη διάρκεια συναυλίας του αμερικανικού συγκροτήματος το 2000 στο δανικό Φεστιβάλ Ροκσάιλντ (Roskilde).

Πέρασαν 20 χρόνια από την τραγωδία και το συγκρότημα αναφέρθηκε στο θλιβερό συμβάν σε πρόσφατη δήλωσή του, με την οποία παραδέχθηκε επίσημα ότι «τίποτα δεν είναι το ίδιο από τότε».

Υπενθυμίζοντας πως τη μέρα της τραγωδίας (30 Ιουνίου 2000) αρχικά όλα έδειχναν ότι ήταν «μια κανονική ημέρα συναυλίας σε Φεστιβάλ», ο κιθαρίστας του συγκροτήματος, Στόουν Γκόσαρντ εκ μέρους των Pearl Jam είπε ότι αυτό που εκτυλίχθηκε ήταν «μια απροσδόκητη στιγμή… που άλλαξε για πάντα όλους τους εμπλεκόμενους».

«Τους εννέα νεαρούς που ποδοπατήθηκαν. Τις ζωές των οικογενειών και των αγαπημένων τους, που έπρεπε να υπομείνουν, να φαντάζονται τους θανάτους τους ξανά και ξανά και στην πραγματικότητα να μην τους αντικρίσουν ποτέ ξανά. Κάθε άτομο στο Φεστιβάλ που παρακολούθησε τι συνέβαινε και προσπάθησε να κάνει κάτι, ίσως να τραβήξει κάποιον ή να μην μπορεί να…» αναφέρεται στην ανάρτηση.