Το καλοκαίρι δεν θέλει μόνο θάλασσα.

Για ορισμένους θέλει και βουνό, βρίσκοντας σε ένα από τα χωριά της ορεινής Αχαΐας ένα ξεχωριστό καταφύγιο για να αποδράσουν και να ξεφύγουν από το άγχος της καθημερινότητας.

Όσο παράξενο και να ακούγεται όσοι έχουν επενδύσει στο ξενοδοχειακό εναλλακτικό τουρισμό, δημιουργώντας καταλύματα ή και μονάδες σε κάποια από τα ορεινά παραθεριστικά χωριά της Αχαΐας, φέτος έχουν περισσότερες κρατήσεις σε σύγκριση με άλλες χρονιές.

Όπως μας έλεγε ξενοδόχος που δραστηριοποιείται πάνω από πέντε χρόνια σε ένα από τα πιο γνωστά χωριά του Χελμού, έχοντας κάνει μια σοβαρή προσπάθεια για να προσελκύσει κόσμο, το ενδιαφέρον του κόσμου το φετινό καλοκαίρι είναι πιο έντονο από κάθε άλλη τουριστική σεζόν.

Σύμφωνα με τον ίδιο η τάση αυτή αποδίδεται σε δύο παράγοντες. Πρώτον στον πανδημία και στις συνθήκες του κορωνοϊού αφού οι διακοπές στο χωριό εξασφαλίζουν πιο εύκολα τις αποστάσεις και δίνουν μία μεγαλύτερη ασφάλεια στον επισκέπτη από το να πάει σε ένα τοπ παράκτιο παραθεριστικό μέρος.

Δεύτερον στο πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού με τους δικαιούχους επιλέγοντας έναν ορεινό προορισμό να γνωρίζουν ότι μπορούν να πάνε διακοπές μέσα στο καλοκαίρι, καθώς είναι γνωστό ότι οι ξενοδόχοι στα νησιά και στα παράκτια μέρη τους αποφεύγουν και τους παραπέμπουν για τον Σεπτέμβρη ή και τον Οκτώβρη, την περίοδο, δηλαδή, που πέφτει η τουριστική περίοδος.

Ήδη υπάρχει έτσι ένα ενδιαφέρον για καταλύματα και δωμάτια στην ορεινή Αχαΐα και αυτό το ενδιαφέρον δεν είναι μεμονωμένο, καθώς έχει να κάνει σε ένα βαθμό με χωριά της Αιγιαλείας, των Καλαβρύτων και του Ερυμάνθου και αφορά σχεδόν αποκλειστικά Έλληνες επισκέπτες και την ελληνική αγορά.

Άλλωστε, είναι γνωστό ότι τα χωριά από τις αρχές Αυγούστου έως και το τελευταίο δεκαήμερο, έχουν περισσότερη ζωή, με ορισμένα από αυτά να γεμίζουν από παραθεριστές που βλέπουν τις διακοπές τους ως μία ευκαιρία για να ηρεμήσουν.  

Όσοι λοιπόν ξενοδόχοι ή ιδιοκτήτες που έχουν καταλύματα στο βουνό, δεν ανοίξουν το φετινό καλοκαίρι, τότε υπάρχει ενδεχόμενο στο τέλος να χάσουν ένα καλοκαίρι που ίσως αποδειχθεί το καλύτερο τους.