Η Τότεναμ πόνταρε στον Μουρίνιο για τη θέση του Ποκετίνο, αλλά μέχρι στιγμής η επιλογή δεν έχει αποδώσει, καθώς οι «πετεινοί» ήταν και παραμένουν, αν και σε μικρότερη απόσταση, μακριά από τη ζώνη του Champions League.

Επίσης, αποκλείστηκαν στο Κύπελλο Αγγλίας αλλά και στην Ευρώπη, από τη Λειψία. Εν συντομία, όχι πολύ καλά. Έτσι λοιπόν η Sun, μελετώντας τους αριθμούς, υπογραμμίζει κάτι περίεργο: ο «Μου» έχει χάσει περισσότερα παιχνίδια σε λίγους μήνες θητείας στην Τότεναμ από ό, τι στα δύο πρώτα χρόνια του στην Τσέλσι.

Στην πρώτη εμπειρία του στους «μπλε» ο Μουρίνιο κέρδισε δύο συνεχή πρωταθλήματα. Το 2004-05 και το 2005-06 η Τσέλσι, στα χέρια του Πορτογάλου τεχνικού, έπαιξε 76 παιχνίδια και κατέγραψε μια εξαιρετική επίδοση: 58 νίκες, 12 ισοπαλίες και μόλις έξι ήττες ή κατά μέσο όρο 2,45 πόντοι ανά παιχνίδι και ποσοστό νίκης άνω του 75% (76,3%).

Απεναντίας, μετακομίζοντας στο Βόρειο Λονδίνο η κατάσταση τελεί υπό… κατάρρευση. Ο Μουρίνιο, οδηγώντας τη νέα του ομάδα, έχει ήδη χάσει περισσότερα παιχνίδια από ό, τι όταν κυριαρχούσε με την Τσέλσι.

Συγκεκριμένα ήδη επτά, ενώ και το υπόλοιπο «σκορ» είναι επίσης αρκετά καταθλιπτικό: η Τότεναμ έχει μέσο όρο νικών 47,5% και, σε 20 παιχνίδια, έχει κερδίσει μόλις εννέα, ενώ αναδείχθηκε ισόπαλη σε τέσσερα.

Ανεβαίνοντας σε ένα τρένο που ήδη βρισκόταν σε κίνηση, ο «Μου» δεν είχε τους καλύτερους παίκτες του για μεγάλο διάστημα της σεζόν, ενώ ούτε η εταιρεία επένδυσε στη μεταγραφική αγορά για να ενισχύσει την ομάδα, πουλώντας μάλιστα τον Έρικσεν.

Στην εποχή της Τσέλσι, ο Αμπράμοβιτς εκπλήρωνε τα αιτήματα του προπονητή του, παρέχοντας απεριόριστη πίστωση. Εξίσου αδιαμφισβήτητο, ωστόσο, ότι ο Ποτσετίνο κατάφερε να φέρει την Τότεναμ σε αδιανόητα ύψη, παρά το γεγονός ότι ο Λεβί δεν είχε διαθέσει ένα ευρώ για να ενισχύσει την ομάδα.