Χωρίς νερό ξέμεινε ένα μεγάλο κομμάτι της Πάτρας από το απόγευμα της Παρασκευής και μετά, με δεκάδες νοικοκυριά να έχουν σημαντικό πρόβλημα αφού δεν μπορούσαν να κάνουν ούτε ένα ντους, σε μία από τις πιο ζεστές ημέρες μέχρι τώρα του καλοκαιριού.

Τα παράπονα από τους Πατρινούς διαφόρων περιοχών της Πάτρας ήταν πολλά. Σύμφωνα με πληροφορίες το όλο θέμα παρουσιάστηκε μετά από βλάβη σε μετασχηματιστή της ΔΕΗ στο κεντρικό αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑ Πατρών, στην περιοχή της Ταραμπούρας.

Αποτέλεσμα της βλάβης αυτής ήταν το αντλιοστάσιο να μην μπορεί να τροφοδοτεί το δίκτυο της ΔΕΥΑΠ, σε πολλές περιοχές της Πάτρας και έτσι το νερό να μην φτάνει στις βρύσες των σπιτιών και των καταστημάτων.

Ένα μεγάλο κομμάτι της Πάτρας στο κέντρο, αλλά και στις συνοικίες, ξέμεινε από νερό εντελώς, ενώ σε ένα άλλο κομμάτι το νερό έφτανε με το σταγονόμετρο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι παρά τις προσπάθειες των συνεργείων της ΔΕΥΑΠ που από την πρώτη στιγμή προσπάθησαν να περισώσουν την κατάσταση και να διορθώσουν την βλάβη, το νερό έφτασε στις βρύσες τους αργά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Σε άλλα περιοχές μάλιστα το νερό έφτασε (και αυτό με χαμηλή πίεση) μόνο το πρωί του Σαββάτου. Καταλαβαίνει κανείς πόσο δύσκολη ήταν η νύχτα για δεκάδες νοικοκυριά της Πάτρας με όλη αυτή τη ζέστη που έκανε.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ Πατρών Ανδρέα Παπανικήτα, με τον οποίο ήρθε σε επαφή το patrasevents.gr, η βλάβη έχει αποκατασταθεί σταδιακά σε όλες τις περιοχές της Πάτρας.

Όμως επειδή το πρόβλημα ήταν αρκετά σοβαρό υπάρχει περίπτωση σε ορισμένες περιοχές της Πάτρας η υδροδότηση να είναι χαμηλής πίεσης σε όλη τη διάρκεια του Σαββάτου.

Η υδροδότηση πάντως θα αποκατασταθεί πλήρως από την Κυριακή και μετά.