Πάνω από 400 τουρίστες έφτασαν στην Δυτική Ελλάδα μέσω του αεροδρομίου του Αράξου, την Παρασκευή, την πρώτη ημέρα που ξεκίνησαν οι πτήσεις από το εξωτερικό.

Το αεροδρόμιο του Αράξου υποδέχτηκε δύο πτήσεις από την Γερμανία με 189 και 174 επιβάτες αντίστοιχα, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε μία πτήση από το Βέλγιο, όπου αποβιβάστηκαν πέντε τουρίστες και οι υπόλοιπα συνέχισαν το ταξίδι τους με προορισμό την Κέρκυρα.

Οι πτήσεις θα συνεχίσουν να καταφτάνουν από εδώ και στο εξής στο αεροδρόμιο του Αράξου. Σύμφωνα με τον Γιώργο Γκουβίτσα την ερχόμενη εβδομάδα αναμένονται μέχρι ώρας δύο με τρεις πτήσεις σε καθημερινή βάση που μεταφράζονται σε περισσότερους από 800 τουρίστες. 

Πάντως, το πρόγραμμα των πτήσεων αλλάζει συνεχώς με νέα δρομολόγια να μπαίνουν στη λίστα, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν γίνονται αναβολές και ακυρώσεις.

Το πρωί του Σαββάτου για παράδειγμα στο αεροδρόμιο του Αράξου έφτασε μία πτήση από την Λιθουανία, ενώ ακυρώθηκαν δύο πτήσεις που ήταν προγραμματισμένες από τη Πολωνία.

Ωστόσο, αναμένεται για την Κυριακή πτήση από την Λετονία, ενώ μέσα στην εβδομάδα θα φτάσουν αεροπλάνα από το Βέλγιο, από τη Τσεχία και από την Γερμανία που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα είναι και φέτος ο καλύτερος "πελάτης" για το αεροδρόμιο του Αράξου.

Θυμίζουμε ότι λείπουν από την φετινή τουριστική αγορά στο αεροδρόμιο του Αράξου, οι Ρώσοι και οι Ουκρανοί εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων που παρατηρείται στις χώρες τους.

Μέχρι ώρας πάντως όλα βαίνουν καλώς από πλευράς υγειονομικών κανόνων, οι έλεγχοι συνεχίζουν να γίνονται και υπάρχουν στελέχη των Ένοπλων Δυνάμεων και της Πολεμικής Αεροπορίας που κάνουν δειγματοληπτικά τεστ σε επισκέπτες που επιλέγονται με βάση τα κριτήρια που έχει θέσει ο ΕΟΔΥ.

Στο μεταξύ από αυτή την εβδομάδα θα ξεκινήσουν και οι αναχωρήσεις από το αεροδρόμιο του Αράξου.