Βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά, εξαιρουμένης της Θράκης, αναμένονται την Κυριακή 5 Ιουλίου. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Άνεμοι έως 7 μποφόρ ανοικτά του Θερμαϊκού.

Πιο αναλυτικά, βροχές και καταιγίδες αναμένονται έως το πρωί στη Μακεδονία και στη Θεσσαλία ενώ στη τα φαινόμενα θα επεκταθούν στο Ιόνιο και σε όλα τα ηπειρωτικά, με εξαίρεση τη Θράκη. Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως για τη Μακεδονία. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 17 έως 23 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία από 21 έως 33, στη Θράκη από 22 έως 35, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 20 έως 35, στα νησιά του Ιονίου από 23 έως 34, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 22 έως 37, στα Δωδεκάνησα από 23 έως 33, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 21 έως 30 και στην Κρήτη από 20 έως 36 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ και πρόσκαιρα ανοικτά του Θερμαϊκού έως 7 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, το απόγευμα όμως στα βόρεια θα γίνουν πρόσκαιρα βορειοανατολικοί 4 έως 6 μποφόρ.

Στη ν Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια, από το μεσημέρι όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων βροχοπτώσεων, κυρίως στα βόρεια και δυτικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και από το μεσημέρι 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 28 έως 34 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις από το πρωί, ενώ βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες θα σημειωθούν από το πρωί έως το μεσημέρι και πιθανώς αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες έως βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 3 και το μεσημέρι και απόγευμα 2 έως 4 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 25 έως 31 βαθμούς.