Η θερμοκρασία ανεβαίνει για τα καλά, ο υδράργυρος τις τελευταίες ημέρες στην Πάτρα έχει πιάσει «κόκκινο» και οι περισσότεροι από μας ασφαλώς δεν έχουμε πάει διακοπές ακόμα, στην πόλη βρισκόμαστε.

Η πιο κοντινή παραλία για μία γρήγορη βουτιά είναι η Πλαζ της Πάτρας, με τον δήμο να έχει βάλει τις βάσεις από τα προηγούμενα καλοκαίρια για μια οργανωμένη παραλία που θα μπορεί να φιλοξενεί ένα μεγάλο μέρος των Πατρινών που δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε για μπάνιο κάπου αλλού, ειδικότερα της καθημερνές.

Οι βάσεις όμως αυτές μάλλον έχουν «σκουριάσει» και η εικόνα της Πλαζ της Πάτρας δεν είναι και η καλύτερη. Η Πλαζ έχει ξεκινήσει να υποδέχεται κόσμο και ειδικότερα από το απόγευμα και μετά οι λουόμενοι είναι αρκετοί.

Σύμφωνα όμως με τους συμπολίτες αυτούς που πηγαίνουν για μπάνιο στην Πλαζ της Πάτρας, δεν υπάρχουν καινούρια στοιχεία που να παραπέμπουν σε μία οργανωμένη παραλία κατάλληλη για αναψυχή και αθλητισμό, έτσι ώστε να μπορεί ο κόσμος να βρίσει δράσεις από το πρωί έως το βράδυ.

Το γήπεδο του beach volley παρατημένο, οι αγώνες των Παράκτιων, έφυγαν χωρίς να αφήσουν τίποτα στην Πλαζ της Πάτρας, ενώ τα αποδυτήρια, τα ντους, τα παγκάκια είναι σε κακή κατάσταση.

Το σκηνικό έρχονται για να συνθέσουν οι διαλυμένες χωρίς σκέπαστρα τέντες, οι χημικές τουαλέτες, το ξεραμένο γρασίδι, η άμμος που δεν υπάρχει και γενικότερα όλα τα στοιχεία της που δεν παραπέμπουν σε οργανωμένη παραλία.

Αλήθεια τι έγινε αυτή η προσπάθεια που είχε ξεκινήσει ο δήμος για τη δημιουργία μιας οργανωμένης παραλίας που κάθε καλοκαίρι θα βελτιώνεται;

«Είχε ξεκινήσει μία προσπάθεια η δημοτική αρχή, αλλά φαίνεται έμεινε στη μέση» μας έλεγε Πατρινός που συχνάζει στην παραλία της Πλαζ. «Κάθε καλοκαίρι η εικόνα της Πλαζ γίνεται ολοένα και χειρότερη αντί να καλυτερεύει».

(Η φωτογραφία είναι του Ανδρέα Αποσκίτη).