Καλά πήγαν τα πράγματα την πρώτη ημέρα της υποδοχής του επιβατικού κοινού στο νέο λιμάνι της Πάτρας και ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος είναι αισιόδοξος και για τη συνέχεια.

Τόσο σε ότι αφορά τα πλοία που έρχονται από την Ιταλία, όσο και σε ότι έχει να κάνει με τις πτήσεις στο αεροδρόμιο του Αράξου που ξεκίνησαν ήδη από το πρωί της Παρασκευής.

Ο ίδιος, έχοντας πάρει μέρος στις συνεδριάσεις που αφορούν το θέμα του τουρισμού με την ταυτόχρονη τήρηση των υγειονομικών κανόνων, τονίζει από την πρώτη στιγμή ότι: «Είναι μία δύσκολη εξίσωση, όμως, πιστεύω ότι έχουμε βρει τις λύσεις που απαιτούνται. Οι λύσεις αυτές είναι οι έλεγχοι, η τήρηση των υγειονομικών κανόνων και όλη αυτή η διαδικασία που ήδη εφαρμόζεται για την ελαχιστοποίηση κάθε πιθανότητας διασποράς μέσω εισαγόμενων κρουσμάτων».

Σύμφωνα με τον κ. Μπονάνο χρειάζεται προσοχή από όλους τους εμπλεκομένους, έτσι ώστε όλα να πάνε καλά και να μπορέσει να διασωθεί το κομμάτι που έχει απομείνει για τη φετινή τουριστική περίοδο.

«Έχουμε πάει αρκετά καλά ως χώρα, αλλά και ως περιοχή, στον υγειονομικό τομέα από την αρχή της πορείας του κορωνοϊού. Είναι ένα στοίχημα καινούριο ο τουρισμός. Είναι δύσκολο, έχει σίγουρα ένα ρίσκο, όμως, δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε τον τουρισμό που αποτελεί τον βασικό πυλώνα της οικονομίας μας χωρίς τουρίστες και επισκέπτες».