Στην Πάτρα θα βρεθεί ο υπουργός Υποδομών Κωνσταντίνος Καραμανλής, με αφορμή της εργασίες του 8th Regional Growth Conference στις 2-4 Ιουλίου, που θα γίνει στην Achaia Clauss.

Πρόκειται για την ομιλία που κεντρίζει το ενδιαφέρον του αναπτυξιακού συνεδρίου, ανάμεσα σε όλες αυτές που αναμένεται να κάνουν οι υπουργοί που έχουν κληθεί για να δώσουν το παρών και να μιλήσουν σε αυτή την εκδήλωση.

Ο υπουργός θα μιλήσει αργά το μεσημέρι της Παρασκευής και θα αναφερθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στα άλλα θέματα, στο ζήτημα της έλευσης του σύγχρονου τρένου, αλλά και της Πατρών Πύργου.

Στο θέμα της έλευσης του σύγχρονου τρένου αναμένεται να παρουσιάσει το βασικό μέρος της πρότασης του υπουργείου, προτείνοντας ένα σχέδιο με επιφανειακή χάραξη και ορισμένες βυθίσεις.

Θα αναφερθεί μάλιστα και στο σχέδιο της υπογειοποίησης, τονίζοντας για ακόμα μία φορά ότι αυτό είναι μη ρεαλιστικό και ότι η δημοτική αρχή και η Πάτρα έπεσαν θύματα της κοροϊδίας του ΣΥΡΙΖΑ, τάζοντας ένα έργο που δεν μπορούσε να υλοποιηθεί.

Την ώρα που θα μιλάει ο κ. Καραμανλής, θα κάνει συγκέντρωση και παράσταση διαμαρτυρίας  ο ΣΚΕΑΝΑ για τα θέματα που αφορούν τον κλάδο και την εστίαση.  

Ωστόσο, στον χώρο του συνεδρίου δεν θα βρίσκεται εκεί αντιπροσωπεία των συλλόγων των κατοίκων της βόρειας Πάτρας που ως γνωστόν αντιδρούν στο σχέδιο της επιφανειακής χάραξης, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι πήραν αυτή την απόφαση για να μην του κάνουν την... χάρη.  

Πάντως, στο δήμο, είναι έξαλλοι με τον κ. Καραμανλή και ο λόγος έχει να κάνει με το ότι ο υπουργός δείχνει να αγνοεί τη δημοτική αρχή και το δημοτικό συμβούλιο, παρουσιάζοντας την πρότασή του σε ένα συνέδριο και όχι στο δημαρχιακό μέγαρο.

Όπως λένε οι ίδιοι κύκλοι θα έπρεπε να επιδιώξει συνάντηση με τον δήμαρχο, κάτι που δεν έχει κάνει μέχρι στιγμής και αυτό αποτελεί - σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές - μία προσβολή για την πόλη και τους κατοίκους της.

Θυμίζουμε ότι η δημοτική αρχή έχει κανονίσει κινητοποίηση για το θέμα του σύγχρονου τρένου με πορεία από την Πάτρα στο Ρίο, την Κυριακή 5 Ιουλίου.