Νέες αποκαλύψεις έρχονται στη δημοσιότητα μετά από την ακροαματική διαδικασία της μήνυσης της Δούκισσας Meghan εναντίον μιας βρετανικής εφημερίδας.

Σύμφωνα με νομικά έγγραφα του Ανώτερου Δικαστηρίου του Λονδίνου, τα οποία κατατέθηκαν στο πλαίσιο της αγωγής της, η Meghan δήλωσε πως ένιωσε «απροστάτευτη» από την βρετανική βασιλική οικογένεια όσο ήταν έγκυος στον γιο της, Archie.

«Η ενάγουσα είχε γίνει το αντικείμενο ενός μεγάλου αριθμού ψευδών και καταστροφικών δημοσιευμάτων από τις ταμπλόιντ εφημερίδες του Ηνωμένου Βασιλείου, κυρίως από την εναγόμενη, το οποίο της προκάλεσε υπερβολική θλίψη και έπληξε την ψυχική της υγεία», ανέφεραν οι δικηγόροι της στο Ανώτερο Δικαστήριο.

«Δεδομένου ότι οι φίλοι της δεν την είχαν δει ποτέ σε τέτοια κατάσταση, δικαίως ανησύχησαν για την κατάστασή της, κυρίως επειδή ήταν έγκυος, απροστάτευτη από τον Θεσμό και χωρίς να της επιτρέπεται να υπερασπιστεί τον εαυτό της», τονίζεται.

To χρονικό της αγωγής της Markle

Η Δούκισσα του Sussex έχει καταθέσει αγωγή κατά της εκδοτικής εταιρείας Associated Newspapers για περυσινά δημοσιεύματα στην Mail on Sunday, τα οποία περιλαμβάνουν αποσπάσματα μιας χειρόγραφης επιστολής που είχε στείλει στον πατέρα της Thomas Markle τον Αύγουστο του 2018, με τον οποίον έχουν διακόψει τις σχέσεις.

Ο Markle και η κόρη του δεν έχουν μιλήσει από τότε που αποφάσισε να μην παραστεί στον γάμο της με τον Harry, τον εγγονό της βασίλισσας Ελισάβετ, τρεις μήνες μετά την επέμβαση καρδιάς στην οποία είχε υποβληθεί και έπειτα από πληροφορίες ότι είχε στήσει φωτογραφίες με έναν παπαράτσι.

Η Mail είχε δικαιολογήσει το δημοσίευμα λέγοντας ότι πέντε μη κατονομαζόμενοι φίλοι της Meghan είχαν αναφέρει την δική της εκδοχή των γεγονότων σε συνεντεύξεις τους στο περιοδικό People.

Η νομική ομάδα της Δούκισσας όμως υποστηρίζει ότι είναι αναληθές πως εκείνη είχε ζητήσει από τους φίλους της να μιλήσουν στο People για αυτή την επιστολή.

Η δίκη στην υπόθεση δεν αναμένεται να διεξαχθεί αυτόν τον χρόνο. Τον Μάιο, ωστόσο, ένας δικαστής απέρριψε μέρος του ισχυρισμού της ότι η εφημερίδα ενήργησε με δόλο επιτείνοντας την ρήξη στις σχέσεις με τον πατέρα της.