Μπορεί οι εκτιμήσεις να έδειχναν ότι φέτος το καλοκαίρι δύσκολα θα βλέπαμε τουρίστες στην Πάτρα, όμως, είναι γεγονός ότι οι πρώτοι από αυτούς έφτασαν την Πέμπτη μέσω του νέου λιμανιού.

Τα πλοία που ήρθαν από την Ιταλία και συγκεκριμένα από τα λιμάνια της Κεντρικής, αλλα και της Βόρειας Ιταλίας, έφεραν στη Δυτική Ελλάδα και στην Πάτρα πάνω από 1.500 τουρίστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την πρώτη ημέρα όλα κύλησαν ομαλά και πάρθηκαν γύρω στους 50 με 60 δειγματοληπτικούς ελέγχους, χωρίς να υπάρχουν προβλήματα κατά τη διάρκεια της άφιξης των πλοίων και των επιβατών στους χώρους του νέου λιμανιού.

Οι περισσότεροι βέβαια από τους τουρίστες που έφτασαν, δεν έμειναν στην Πάτρα, αναχώρησαν για άλλους προορισμούς, ωστόσο, Πατρινοί είδαν διάσπαρτες παρέες σε μαγαζιά εστίασης της Τριών Ναυάρχων, της Ρήγα Φεραίου και των Υψηλών Αλωνίων.

Στο μεταξύ την Παρασκευή ξεκινούν οι πτήσεις από το αεροδρόμιο του Αράξου που έχει ολοκληρώσει τις προετοιμασίες του για την υποδοχή των πρώτων τουριστών της φετινής τουριστικής σεζόν.

Οι τρεις πρώτες πτήσεις στο αεροδρόμιο του Αράξου είναι δύο από τη Γερμανία και συγκεκριμένα από την Ντύσελντορφ και τη Φραγκφούρτη και μια από Βέλγιο, μέσω Κέρκυρας.

Το Σάββατο αναμένονται πτήσεις από Λιθουανία και Πολωνία, την Κυριακή από Λετονία και την Τρίτη από Γερμανία, Βέλγιο, Τσεχία και Πολωνία. Συνολικά το επόμενο πενταήμερο που έρχεται αναμένονται στο αεροδρόμιο του Αράξου πάνω από 800 με 1.000 επισκέπτες.

Τα μέτρα στο αεροδρόμιο του Αράξου θα 'ναι αυστηρά, θα τηρούνται οι υγειονομικοί κανόνες και τα πρωτόκολλα, ενώ θα γίνονται και δειγματοληπτικά τεστ σε ομάδες επιβατών που θα επιλέγονται από τους ανθρώπους της Πολεμικής Αεροπορίας που έχουν αναλάβει το κομμάτι αυτό.

Στόχος των ελέγχων είναι να μην υπάρξουν κρούσματα που να περάσουν τόσο από το νέο λιμάνι της Πάτρας, όσο και από το αεροδρόμιο του Αράξου και αν υπάρξουν να εντοπιστούν άμεσα για να ελαχιστοποιηθεί κάθε πιθανότητα διασποράς.