Η κυβέρνηση της Βρετανίας θα άρει από τις 10 Ιουλίου την υποχρεωτική καραντίνα λόγω κορωνοϊού στους ξένους ταξιδιώτες που θα έχουν για προορισμό την Αγγλία.

Όπως μετέδωσε το Sky News και επιβεβαίωσε λίγο αργότερα το υπουργείο Μεταφορών, από τις 10 Ιουλίου άνθρωποι που ταξιδεύουν για την Αγγλία από χώρες της Ευρώπης, όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Ισπανία και η Ιταλία, δεν θα χρειαστεί να μπαίνουν σε υποχρεωτική καραντίνα με την άφιξή τους.

Ο πλήρης κατάλογος των χωρών που καλύπτονται από την άρση αυτού του μέτρου θα ανακοινωθεί εντός της Παρασκευής, όπως τουλάχιστον ανέφερε το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο. Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες, οι ταξιδιώτες πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες κατά την είσοδό τους στη χώρα.

Η κυβέρνηση δήλωσε ότι αναμένει ότι οι χώρες που θα περιλαμβάνεται στη εν λόγω λίστα άρσης καραντίνας για την Αγγλία να ανταποδώσουν χαλαρώνοντας τους δικούς τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς. Το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας θα ορίσει εξαιρέσεις στις ταξιδιωτικές του οδηγίες ενάντια σε «όλα εκτός από τα αναγκαία» διεθνή ταξίδια από τις 4 Ιουλίου.

«Σήμερα σηματοδοτείται το επόμενο βήμα για να ξανανοίξουμε προσεκτικά το μεγάλο μας έθνος», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς. Οι αποκεντρωμένες κυβερνήσεις της Σκωτίας, της Ουαλίας και της Βόρειας Ιρλανδίας καθορίζουν μόνες τους ζητήματα δημόσιας υγείας.