Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των Ηλεκτρονικών Αιτήσεων Εγγραφής, Ανανέωσης Εγγραφής και Μετεγγραφής σε Γενικά Λύκεια και Επαγγελματικά Λύκεια, μέχρι και την Παρασκευή, 3 Ιουλίου και ώρα 23:59, με σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, η παράταση κρίνεται αναγκαία λόγω τεχνικού προβλήματος που διαπιστώθηκε στην εφαρμογή e-eggrafes κατά την προσπάθεια βελτίωσης απόκρισης του συστήματος» και όπως ενημέρωσε, αφορούσε στη διασταύρωση των στοιχείων ταυτοποίησης του/της αιτούντα/αιτούσας, σύμφωνα με το protothema.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, είναι απαραίτητο να υποβληθούν εκ νέου οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν από την Κυριακή 28 Ιουνίου και ώρα 00:01 έως και την Τρίτη Ιουνίου και ώρα 08:30.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε λόγω τεχνικού προβλήματος που διαπιστώθηκε στην εφαρμογή e-eggrafes κατά την προσπάθεια βελτίωσης απόκρισης του συστήματος και αφορούσε στη διασταύρωση των στοιχείων ταυτοποίησης του/της αιτούντα/αιτούσας, κατόπιν ενημέρωσης από το αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών.

Η ανακοίνωση

Οι Διευθυντές/ντριες των σχολικών μονάδων, στο εργαλείο που διατίθεται στο διαχειριστικό περιβάλλον της εφαρμογής στην ιστοσελίδα https://e-eggrafes.minedu.gov.gr/#/school και συγκεκριμένα στο πεδίο «Αναφορές», δεν βλέπουν τους/τις μαθητές/τριες που υπέβαλαν αίτηση κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα. Συνεπώς, καλούνται οι Διευθυντές/τριες των σχολικών μονάδων να ειδοποιήσουν όλους/ες τους/τις μαθητές/τριες που δεν φαίνεται να έχουν υποβάλει αίτηση κατά τις συγκεκριμένες ημερομηνίες, όπως και όσους/ες δεν υπέβαλαν αίτηση έως σήμερα και επιθυμούν να εγγραφούν για το σχολικό έτος 2020-21. Επισημαίνεται ότι, όσοι/ες μαθητές/τριες ή οι κηδεμόνες τους, εφόσον είναι ανήλικοι/ες, έχουν υποβάλει αίτηση κατά την προαναφερθείσα περίοδο, δεν βλέπουν πλέον την αίτησή τους στο πεδίο «υποβληθείσες αιτήσεις», ανεξάρτητα από το εάν την είχαν ήδη αποθηκεύσει ή εκτυπώσει. Ως εκ τούτου, οι εν λόγω αριθμοί αίτησης δεν ισχύουν, καθώς ο αύξων αριθμός αρχίζει από την Τρίτη 30-06-20 και ώρα 08:31 από εκεί που είχε σταματήσει το Σάββατο 27-06-20 και ώρα 23:59.

Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω, οι μαθητές/-τριες που επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημόσιων Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2020 – 2021, έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής», μέσω της εφαρμογής e-eggrafes στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://e-eggrafes.minedu.gov.gr, έως και την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020 και ώρα 23:59.

Μετά την κατανομή της Α’ φάσης των ηλεκτρονικών αιτήσεων εγγραφών θα ακολουθήσει Β’ φάση ηλεκτρονικών αιτήσεων από τη 13η Ιουλίου 2020 και ώρα 08:00 έως και τη 14η Ιουλίου και ώρα 23:59.