Ανεβάζοντας μια φωτογραφία με τον Καρλ Μαρξ να κρατά μια καρτέλα με το σήμα του Netflix, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κάνει λόγο για παραλήρημα του Κ. Μπογδάνου.

Με αφορμή τη θέση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Μπογδάνου ότι «το netflix είναι νεομαρξιστική προπαγάνδα», το σχέδιο νόμου για τις συγκεντρώσεις αλλά και τις αλλαγές στο Λύκειο, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος υποστηρίζει ότι η ΝΔ «δεν αισθάνεται άνετα με όσους και όσες βλέπουν Netflix, με όσους και όσες διεκδικούν και διαμαρτύρονται, με όσους και όσες έχουν καλλιτεχνικές ανησυχίες»

Η ανάρτηση του Ε. Τσακαλώτου

Παρατηρώντας τα παραληρήματα του κ. Μπογδάνου, και τις νομοθετικές παρεμβάσεις του κ. Χρυσοχοΐδη και της κ. Κεραμέως καταλαβαίνω ότι η ΝΔ δεν νιώθει άνετα με όσους και όσες βλέπουν Netflix, με όσους και όσες διεκδικούν και διαμαρτύρονται, με όσους και όσες έχουν καλλιτεχνικές ανησυχίες.

Έτσι είναι όταν υιοθετείς το Θατσερικό "Δεν υπάρχει κοινωνία" έτσι είναι όταν οικοδομείς ένα επιτελικό κράτος αποστειρωμένο από την κοινωνία, έτσι είναι όταν νιώθεις στο απυρόβλητο χάριν της προστασίας που απολαμβάνεις στην τηλεόραση. Για να θυμηθούμε και τον Hegel «Η κουκουβάγια της Αθηνάς ανοίγει τα φτερά της μόνο όταν έρχεται το λυκόφως». Με λίγα λόγια δεν θα αργήσει η κοινωνική κατανόηση αυτών των πραγμάτων.