Ο τουρισμός ανάβει για τα καλά το «οn» και μπαίνει σε λειτουργία από τη στιγμή που έχουν ξεκινήσει οι πτήσεις από το εξωτερικό στα περιφερειακά αεροδρόμια, ενώ στα λιμάνια έρχεται πλέον κόσμος και από τις χώρες της Ευρώπης.

Στην Δυτική Ελλάδα τα αεροδρόμια του Αράξου και του Ακτίου που τροφοδοτούν τον τουρισμό της περιφέρειας σε ένα ποσοστό που ξεπερνά το 80% είναι σε ετοιμότητα.

Ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού Νίκος Κοροβέσης, έχοντας έρθει σε επαφή όλες αυτές τις μέρες με τους ξενοδόχους της περιοχής και γενικότερα τους επαγγελματίες που ασχολούνται με τον τουριστικό κλάδο, μιλάει για ένα δύσκολο εγχείρημα που θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τον τομέα του υγειονομικού.

Από το αν, δηλαδή, θα έχουμε στην περιοχή μας εισαγόμενα κρούσματα μέσα από τα δύο αεροδρόμια και το λιμάνι της Πάτρας. «Η κατάσταση είναι δύσκολη και σίγουρα η φετινή τουριστική σεζόν δεν θα έχει καμία σχέση με αυτές των περασμένων ετών.

Πάμε για να περισώσουμε ότι μπορούμε και αυτό δεν αφορά μόνο την δική μας περιοχή, αλλά και γενικότερα την ελληνική τουριστική βιομηχανία. Ελπίζουμε να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερα κρούσματα.

Σίγουρα είναι ένα δύσκολο καλοκαίρι για τους ξενοδόχους και για τον επισιτιστικό κλάδο. Θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο για να περισώσουμε ότι γίνεται από αυτή την δύσκολη κατάσταση».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι έλεγχοι στο νέο λιμάνι της Πάτρας έχουν ξεκινήσει από κλιμάκια του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, ενώ στο αεροδρόμια του Αράξου και του Ακτίου το υγειονομικό κομμάτι το έχουν αναλάβει γιατροί της Πολεμικής Αεροπορίας και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τέλος, τα ξενοδοχεία της Αχαΐας και της Ηλείας ετοιμάζονται να ξεκινήσουν, ανοίγοντας τις πύλες τους, ενώ το ίδιο θα κάνουν και οι ξενοδοχειακές μονάδες της Πάτρας και των άλλων μεγάλων πόλεων που μέχρι τώρα δεν είχαν ανοίξει μετά την καραντίνα, ελπίζοντας ασφαλώς ότι θα υπάρχουν επισκέπτες και κρατήσεις.