Μια νέα συλλογικότητα έχει κάνει την εμφάνιση της στην Πάτρα και μέσα από αυτή ετοιμάζονται όμορφα πράγματα από καλλιτέχνες της πόλης μας που έρχονται για να αποδείξουν ότι η τέχνη είναι ανάγκη και όχι πολυτέλεια.

Μια ανάγκη που προκύπτει μέσα από το δικαίωμα της ψυχής να εκφραστεί, με έναν πηγαίο τρόπο που μόνο η τέχνη και η κάθε μορφής αυτής, μπορεί να προσφέρει. Μια ανάγκη που υπάρχει μέσα μας και είναι πάντα έντονη, ακόμα και στη μετά πανδημία εποχή. 

Μιλάμε για την συλλογικότητα της Ένωσης Επαγγελματιών Καλλιτεχνών Πάτρας που αποτελεί την διάδοχη κατάσταση του Support Art Workers, μιας πανελλήνιας κίνησης που έκανε την παρουσία της στο διάστημα της καραντίνας και της πανδημίας, με την ακύρωση των εκδηλώσεων που επέβαλλαν οι υγειονομικοί κανόνες κατά του κορωνοϊού.

Η αλλαγή ή καλύτερα ο διαχωρισμός της Ένωσης Επαγγελματιών Καλλιτεχνών Πάτρας από το Support Art Workers, έγινε για να υπάρξει μία αυτονομία των καλλιτεχνών της πόλης μας, έχοντας το δικό τους αυτόφωτο και αυτόνομο κίνημα, ένα κίνημα που έχει αποκλειστικά μία πολιτιστική και καλλιτεχνική κατεύθυνση, χωρίς να εμπλέκεται με τίποτα παραπάνω.

Η συλλογικότητα αυτή αποτελείται από πάνω από 120 ενεργούς καλλιτέχνες επαγγελματίες.

Τα μέλη της ήρθαν σε επαφή με τους τρεις πολιτιστικούς φορείς της Πάτρας (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., Καρναβαλικός Οργανισμός και Πολιτιστικός Οργανισμός) και από κοινού ετοιμάζονται πράγματα, ενώ υπάρχει συνεργασία και μία σωστή επικοινωνία και με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Ο πολιτισμός της Πάτρας αποκτά έτσι μία συλλογικότητα και παίρνει την τέχνη της πόλης του στα χέρια του. Σε μία πόλη που διψά για τέχνη.