H Λίβερπουλ επέστρεψε στην κορυφή του αγγλικού ποδοσφαίρου μετά από 30 χρόνια αναμονής, την προηγούμενη εβδομάδα μετά την ήττα της Μάντσεστερ Σίτι από την Τσέλσι. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του πρωταθλήματος να αμφισβητήσει την κυριαρχία των Κόκκινων, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στο -23 λίγες στροφές πριν από το τέλος του πρωταθλήματος.

Πλέον, η Πρωταθλήτρια Λίβερπουλ στο πρώτο της ματς μετά την μαθηματική εξασφάλιση του τίτλου, φιλοξενείται για την 32η αγωνιστική της Premier League στο Έτιχαντ (22:15) από την Μάντσεστερ Σίτι, με τον Πεπ Γκουαρδιόλα να τονίζει σε δηλώσεις του το προηγούμενο διάστημα ότι οι Πολίτες θα κάνουν το καθιερωμένο pasillio προς την αρμάδα του Γιούργκεν Κλοπ.

To ντέρμπι μπορεί να μην έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον, ωστόσο οι δυο ομάδες έχουν ισχυρό κίνητρο. Από την μία η Μάντσεστερ Σίτι θέλει να δείξει ότι η φετινή σεζόν είναι μια κακή παρένθεση στα όσα έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια, ενώ η Λίβερπουλ μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, έχει στόχο και την κατάρριψη ορισμένων ρεκόρ.

Aν οι Κόκκινοι κερδίσουν όλα τα παιχνίδια που απομένουν, θα συλλέξουν 21 πόντους και σε συνδυασμό με τους 86 που έχει τώρα, θα φτάσουν τους 107, ξεπερνώντας το ρεκόρ της Μάντσεστερ Σίτι που είναι 100 βαθμοί, ενώ θέλουν να σημειώσουν τις περισσότερες νίκες που έχει πετύχει σύλλογος σε μία χρόνια, με τους Πολίτες να κατέχουν αυτήν την στιγμή το ρεκόρ (32 νίκες).

Αγωνιστικά ο Πεπ Γκουαρδιόλα θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Σέρχιο Αγουέρο μέχρι την ολοκλήρωση της σεζόν, ενώ τιμωρημένος είναι ο Φερναντίνιο. Από την άλλη ο Γιούργκεν Κλοπ το μοναδικό του όνομα στο απουσιολόγιο του είναι ο Τζέιμς Μίλνερ.

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ υποδέχεται την Τότεναμ, με την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο να θέλει την νίκη για να έχει το πάνω χέρι για την έξοδο στην Ευρώπη και στην Premier League.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα:

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ-Τότεναμ (20:00)

Μάντσεστερ Σίτι-Λίβερπουλ (22:00)