Λίγο πριν τα αποκαλυπτήρια της 1ης τοιχογραφίας του 5ου Διεθνούς Street Festival Πάτρας «τρυπώσαμε» σε διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης για να δούμε από κοντά το τελευταίο γκράφιτι του Taish.


Πριν πούμε περισσότερα να θυμίσουμε πως ο Taish είναι ο δημιουργός των υπέροχων πορτρέτων που κατά καιρούς έχουμε θαυμάσει στους τοίχους του πεζόδρομου της Ηφαίστου και όχι μόνο. Στα αφιερώματα που έχουμε κάνει κατά το παρελθόν σας έχουμε συστήσει τον ξεχωριστό αυτόν καλλιτέχνη που έβαλε γι’ ακόμα μια φορά το χεράκι του σε private δωμάτιο αυτή την φορά!

Πρόκειται για το νέο έργο που μας εντυπωσίασε και που απεικονίζει ένα δροσερό πανέμορφο κορίτσι πνιγμένο στα άνθη!

Εμπνευσμένο από το ίδιο το διαμέρισμα που πρόσφατα ανακαλύψαμε ως Magnolia City Suite η τοιχογραφία αυτή κέρδισε τον ενθουσιασμό των φιλότεχνων κάθε είδους.


Η δημιουργία graffiti στον εσωτερικό χώρο του luxury apartment που βρίσκεται στο κέντρο της πλατείας Γεωργίου «έδωσε» και το μυστικό του Taish.

Ανακαλύψαμε δηλαδή πως η εικονιζόμενη είναι πρόσωπο πραγματικό που πολύ πιθανόν να κυκλοφορεί και ανάμεσά μας και της οποίας τα στοιχεία θα μείνουν κρυφά γιατί τα μυστικά των καλλιτεχνών έχουν ακόμα πιο ενδιαφέρον όταν διατηρείται το μυστήριο γύρω από αυτά.


Οι τοιχογραφίες σε κλειστούς χώρους και δη περισσότερο σε ξενοδοχεία ή και ενοικιαζόμενα δωμάτια είναι κάτι το συνηθισμένο στο εξωτερικό. Κάποιοι χώροι μάλιστα έχουν γίνει δημοφιλείς μόνο και μόνο γι’ αυτόν τον λόγο.

Ακόμα και ο πασίγνωστος Bansky έχει δημιουργήσει σε λευκούς τοίχους ξενοδοχείων όπως αυτός στο Walled off Hotel που έγινε σημείο αναφοράς στη Βηθλεέμ.

Γι' ακόμα μια φορά διαπιστώσαμε αυτό που χρόνια συζητάμε. Πως το συνηθισμένο με λίγη έμπνευση και λίγο χρώμα γίνεται έργο τέχνης και αποκτά ταυτότητα σε οποιοδήποτε τοίχο…