Οι ενοχλήσεις ή ο πόνος στο στομάχι αποτελούν ένα ιδιαίτερο συχνό φαινόμενο, που καθένας έχει νιώσει σε κάποια φάση. Υπάρχουν πραγματικά δεκάδες λόγοι για τους οποίους μπορεί να αισθάνεστε πόνο στην κοιλιά, με τις περισσότερες αιτίες να μην προκαλούν μεγάλη ανησυχία. Τα συμπτώματα γενικά φαίνεται να υποχωρούν αρκετά γρήγορα ενώ υπάρχουν διάφοροι φυσικοί τρόποι που μπορείτε να δοκιμάσετε για να απαλλαγείτε από την ενόχληση, όπως αναφέρει το vita:

1. Τζίντζερ

Ήδη από τα αρχαία χρόνια, οι άνθρωποι έχουν στραφεί στο τζίντζερ για την θεραπεία ποικίλων συμπτωμάτων, από τον πόνο στο στομάχι έως και την ναυτία. Μελέτες μάλιστα, έχουν αποδείξει ότι το τζίντζερ φαίνεται να είναι μια πολύ αποτελεσματική θεραπεία για ορισμένα είδη στομαχικών διαταραχών. Αποτελεί φυσικό αντιφλεγμονώδες και συνήθως καταναλώνεται σε τσάι. Μπορείτε να κόψετε την ρίζα του τζίντζερ σε μικρά κομμάτια και να τα βράσετε μαζί με νερό, φτιάχνοντας το δικό σας φυσικό τσάι τζίντζερ.

2. Τσάι χαμομήλι

Ένα φλιτζάνι με τσάι χαμομηλιού μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου του στομαχιού, καθώς λειτουργεί ως φυσικό αντιφλεγμονώδες. Αυτές οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες βοηθούν τους μυς στο στομάχι να χαλαρώσουν, γεγονός που μπορεί να μειώσει αισθητά τα επίπεδα του πόνου, τις κράμπες αλλά και τους σπασμούς.

3. Μέντα

Η μέντα θεωρείται ως χρήσιμη λύση για την ναυτία και το ανήσυχο στομάχι, δράση που οφείλεται στην μενθόλη, που εμπεριέχεται στα φύλλα της και αποτελεί ένα δυσικό αναλγητικό, που μπορεί να συμβάλλει στην ανακούφιση από τον πόνο. Η μέντα χαλαρώνει τους μυς του εντέρου, αυξάνοντας τις πεπτικές εκκρίσεις, γεγονός που μπορεί να σας ανακουφίσει από καούρα ή τυμπανισμό. Μπορείτε να δοκιμάσετε να πιείτε ένα φλιτζάνι από τσάι μέντας ή και να μυρίσετε το εκχύλισμα μέντας. Αυτά συνήθως μειώνουν τον πόνο στο στομάχι και ανακουφίζουν από το σύμπτωμα της ναυτίας.

4. Θερμοφόρα

Μπορείτε να δοκιμάσετε να τοποθετήσετε μια θερμοφορά στην περιοχή της κοιλιάς για μερικά λεπτά, καθώς η ζέστη μπορεί να βοηθήσει τους μυς στο στομάχι να χαλαρώσουν, μειώνοντας αισθητά τις κράμπες ή και το σύμπτωμα της έντονης ναυτίας. Με την ίδια λογική μπορείτε να δοκιμάσετε ένα ζεστο ντους, που θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και θα αποσπάσει την προσοχή σας από την ενόχληση.

5. Κουρκουμάς

Είναι γνωστά τα οφέλη του κουρκουμά για την υγεία μας. Περιέχει την ένωση κουρκουμίνη, ένα αντιοξειδωτικό που βοηθά στην προστασία του σώματος από μόρια ελεύθερων ριζών, που μπορούν να βλάψουν τα κύτταρα ή και τους ιστούς. Ο κουρκουμάς μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την θεραπεία της ναυτίας αλλά και της ενοχλητικής δυσπεψίας. Λειτουργεί ως φυσικό αντιφλεγμονώδες, που μειώνει την αίσθηση του πόνου.

6. Ρυθμίστε την αναπνοή σας

Οι αργές και βαθιές αναπνοές μπορούν να βοηθήσουν στην μείωση της ναυτίας. Ερευνητές διαπίστωσαν κατά την διάρκεια επιστημονικών μελετών ότι ο αργός ρυθμός της αναπνοής σε συνδυασμό με την αρωματοθεραπεία μπορεί να συμβάλλει στην μείωση ενοχλητικών συμπτωμάτων στο στομάχι.