Καθώς η κοιλιά σας μεγαλώνει μέρα με τη μέρα και παράλληλα η θερμοκρασία ανεβαίνει μέρα με τη μέρα, ίσως βρεθείτε σε σημείο απόγνωσης. Παρά το γεγονός ότι η καλοκαιρινή εγκυμοσύνη δεν είναι πάντα εύκολη, υπάρχουν μερικοί έξυπνοι τρόποι να διευκολύνετε την κατάσταση, όπως αναφέρει το vita.

*Προλάβετε την αφυδάτωση

Το να μείνετε επαρκώς ενυδατωμένη κατά τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες είναι μια πραγματική πρόκληση, αλλά παράλληλα είναι κάτι ιδιαίτερα σημαντικό που αξίζει την προσπάθεια. Δεδομένου ότι θα πρέπει να πίνετε συνεχώς νερό, μπορείτε να κάνετε τη διαδικασία πιο απολαυστική και ενδιαφέρουσα, χαρίζοντας γεύση στο νερό σας. Για να κάνετε, λοιπόν, το νερό σας λίγο πιο εντυπωσιακό και ενδιαφέρον, προσθέστε σε αυτό τα αγαπημένα σας φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Έχετε κατά νου ότι όσο περισσότερη ώρα τα αφήσετε βυθισμένα στο νερό, τόσο εντονότερη γεύση θα του χαρίσουν. Οι συνδυασμοί που μπορείτε να δημιουργήσετε είναι αμέτρητοι, απλά βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει. Σε κάθε περίπτωση, μη φεύγετε από το σπίτι χωρίς να έχετε πάρει μαζί σας ένα μπουκάλι ή παγούρι με δροσερό νερό.

*Ανακουφιστείτε από τη ζέστη

Η εγκυμοσύνη σάς κάνει να αισθάνεστε ζεστή όλη την ώρα και η αύξηση της θερμοκρασίας δε βοηθάει καθόλου σε αυτό. Μην ξεχνάτε ότι το νερό είναι ο καλύτερος φίλος της μαμάς, οπότε μην αποφεύγετε τις επισκέψεις στη θάλασσα. Μια απογευματινή βουτιά όχι μόνο θα μειώσει τη θερμοκρασία του σώματός σας, αλλά παράλληλα η επαφή με το νερό θα καταφέρει να σας χαλαρώσει. Απλώς βεβαιωθείτε ότι έχετε εφαρμόσει επαρκή ποσότητα αντηλιακού προτού εκτεθείτε στον ήλιο, καθώς οι ορμόνες σας μπορεί να κάνουν το ευαίσθητο δέρμα σας να αναπτύξει πανάδες. Αν πάλι δεν έχετε πρόσβαση στη θάλασσα, φροντίστε να κάνετε συχνά ντους για να ανακουφιστείτε από τη ζέστη.

*Αποτρέψτε τον ιδρώτα

Οι υψηλές θερμοκρασίες και ο καυτός καλοκαιρινός ήλιος δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες για να ιδρώνετε ασταμάτητα. Σε αυτό μπορούν να σας βοηθήσουν τα ελαφριά, άνετα ρούχα μητρότητας. Για μέγιστη κομψότητα και άνεση, αναζητήστε χαλαρά, ανοιχτόχρωμα ρούχα, τα οποία θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε την υπερθέρμανση και θα ενισχύσουν την εξάτμιση του ιδρώτα, αποτρέποντας τα δυσάρεστα εξανθήματα και τη δυσφορία.

*Αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο

Ο πιο απλός και αποτελεσματικός τρόπος για να διατηρήσετε τη θερμοκρασία του σώματός σας σε καλά επίπεδα είναι να μένετε μέσα στο σπίτι όποτε έχετε την ευκαιρία και να αποφεύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις, ειδικά τις ώρες που καίει ο ήλιος. Φροντίστε το σπίτι σας να αερίζεται καλά και να έχει μια θερμοκρασία που δε σας ζεσταίνει περισσότερο. Ανοίξτε, λοιπόν, τα παράθυρα και τον ανεμιστήρα και τραβήξτε τις κουρτίνες έτσι ώστε να μπλοκάρουν το υπερβολικό φως του ήλιου.