Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι εργασίες στο κτίριο του πρώην Αρσακείου, στην οδό Μαιζώνος, στην Πάτρα, το οποίο μετατρέπεται στο νέο διοικητικό κέντρο του δήμου και στο καινούργιο δημαρχιακό μέγαρο της πόλης.

Ήδη μέσα από τις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη, αρκετά από τα τμήματα του τεράστιου αυτού επιβλητικού κτιρίου, έχουν αλλάξει όψη, έχουν πάρει μία άλλη αισθητική, χωρίς όμως να αλλοιώσουν τον χαρακτήρα του.

Το πρώην Αρσάκειο, όπως έχει γράψει και στο παρελθόν το patrasevents.gr, δεν θα είναι απλά και μόνο ένα νέο δημαρχιακό μέγαρο. Η ιστορία και η αρχιτεκτονική αξία του κτιρίου, επιβάλει την αξιοποίηση του πρώην Αρσακείου σε μία πολιτιστική κατεύθυνση που θα αναδεικνύει και την κληρονομιά αυτής της πόλης.

Το κτίριο έχει ξεκινήσει να αποκτάει και πάλι την χαμένη του αίγλη τόσο στους εσωτερικούς, όσο και στους εξωτερικούς χώρους, ενώ αναμένεται να είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του έτους ή το αργότερο στις αρχές του νέου.

Σκοπός των εργασιών είναι να αναδειχθούν και πάλι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ενός κτιρίου που συνδέεται με την ιστορία της πόλης και ενός σχολείου που έχει γράψει τις δικές του σελίδες στο βιβλίο της ελληνικής εκπαίδευσης.

Δείτε φωτογραφίες που ανέβηκαν στην σελίδα του δήμου.